Πλάθιντο Ντομίνγκο: Νέες κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Νέες κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση

Οι τελευταίες καταγγελίες έγιναν στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι La Sexta από τραγουδίστρια

Placido_Domingo
Νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση αντιμετωπίζει ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, τρία χρόνια περίπου μετά από μια σειρά παρόμοιων καταγγελιών.

Τις κατηγορίες εναντίον του 81χρονου τενόρου έκανε τραγουδίστρια, που δεν κατονομάστηκε, σε τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταδόθηκε στην Ισπανία την Κυριακή.

Το 2020, έρευνα από το American Guild of Musical Artists (AGMA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντομίνγκο είχε συμπεριφερθεί ανάρμοστα.



Τότε, δεκάδες τραγουδιστές, χορευτές, μουσικοί, δάσκαλοι φωνητικής και προσωπικό των παρασκηνίων δήλωσαν ότι είχαν γίνει μάρτυρες ή είχαν βιώσει ανάρμοστη συμπεριφορά του προς γυναίκες σε διάφορες όπερες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο αρχικά αμφισβήτησε τα ευρήματα της έρευνας, λέγοντας ότι πίστευε ότι «όλες οι αλληλεπιδράσεις και οι σχέσεις μου ήταν πάντα καλοπροαίρετες και συναινετικές».

Αργότερα είπε ότι σεβόταν τις αποφάσεις των γυναικών που μίλησαν, πρόσθεσε ωστόσο πως λυπάται πραγματικά για το πλήγμα που τους προκάλεσε. «Αποδέχομαι την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου» υπογράμμισε.

Οι τελευταίες καταγγελίες έγιναν στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι La Sexta, με την ανώνυμη τραγουδίστρια να εμφανίζεται ως σκοτεινή φιγούρα. Υποστήριξε ότι ο Ντομίνγκο ζήτησε να την αγγίξει, ενώ ήταν σε ένα θέατρο στην Ισπανία στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Είπε επίσης ότι κάποια άλλη φορά προσπάθησε να τη φιλήσει.

Κλείσιμο
«Ένα από τα πρώτα πράγματα που σου λένε είναι να μην ανεβαίνεις στο ασανσέρ μόνη με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο», είπε. «Η πρώτη φορά που ένιωσα αμηχανία ήταν όταν κάναμε πρόβες. Ο Ντομίνγκο μου είπε μπροστά σε όλους "Μπορώ να βάλω το χέρι μου σε μια από αυτές τις υπέροχες τσέπες σου;" Φορούσα παντελόνι με κεντημένη πίσω τσέπη. Ένιωσα άσχημα και σκέφτηκα, "Τι μπορώ να πω στον Ντομίνγκο για να συνεχίσω κανονικά; Αν του πω όχι, θα υπάρξουν συνέπειες και αν πω ναι, δεν θέλω καν να το σκεφτώ», είπε.

Τόνισε ότι δεν προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του στους εργοδότες της ή στις αρχές γιατί όπως εξήγησε «Είναι ο Ντομίνγκο. Είναι άθικτος. Δεν πρέπει να είναι, αλλά εγώ είμαι στη σκιά».

Μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών για το 2020, αρκετές όπερες σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν τις εμφανίσεις του Ισπανού τενόρου ενώ ο ίδιος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή της Όπερας του Λος Άντζελες και αποχώρησε από τις παραστάσεις στο Met της Νέας Υόρκης.

Καμία από τις υποθέσεις αυτές δεν παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το «ύστατο χαίρε» στον τελευταίο βασιλιά των Ελλήνων

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι 11 βασιλικές οικογένειες που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία

Δολοφονία στην Κυψέλη: Ισόβια στη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης