Φαχρετίν Αλτούν: Η Τουρκία δεν αποδέχεται τετελεσμένα και παραβιάσεις διεθνούς δικαίου

Φαχρετίν Αλτούν: Η Τουρκία δεν αποδέχεται τετελεσμένα και παραβιάσεις διεθνούς δικαίου

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας δηλώνει πως η Τουρκία αποτελεί «παγκόσμιο παράγοντα υπό την ηγεσία του Ερντογάν»

altun
Για «πολιτική εθνικής ασφαλείας» που «καλύπτει τα συμφέροντα της Τουρκίας» κάνει λόγο ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, τονίζοντας ότι η τουρκικά πλευρά δεν αποδέχεται «τετελεσμένα και παραβιάσεις διεθνούς δικαίου».

Ο Αλτούν έγραψε επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, στην εφημερίδα «The National News» για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας καθώς και για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην επιστολή του, ο Altun, σχολιάζοντας άρθρο της Rashida Dergham με τίτλο «Πώς βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος την προσπάθεια επανεκλογής του Ερντογάν;» τόνισε ότι «ορθά ανέφερε πως οι επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία θα έχουν γεωπολιτικές επιπτώσεις. Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην ''περιφερειακή και παγκόσμια γεωπολιτική αρένα''», προτάσσοντας πως οι πολιτικές αποφάσεις του Ερντογάν αντανακλούν «την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει τους Τούρκους πολίτες και τα συμφέροντα σε έναν όλο και πιο αβέβαιο κόσμο».

Στην επιστολή του, ο Αλτούν δήλωσε αναλυτικά: «Να μας έρθει στο μυαλό πώς ανταποκρίθηκε η χώρα μας στη συριακή κρίση. Ως η χώρα που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό Σύρων προσφύγων στον κόσμο, η Τουρκία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά των DAESH και PKK, το οποίο ο κόσμος αναγνωρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και κατά του YPG, του συριακού παρακλαδιού του. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να διαδραματίσουμε "σταθεροποιητικό" ρόλο στην περιοχή αυτή.

Ομοίως, η Τουρκία υιοθέτησε μια εποικοδομητική και ρεαλιστική προσέγγιση για την πρόληψη και τον τερματισμό του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Εκτός από την παρεμπόδιση της εισόδου πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, ο πρόεδρος Ερντογάν αξιοποίησε την προσωπική του σχέση με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του, η Τουρκία φιλοξένησε συναντήσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων, ακόμη και υπουργών Εξωτερικών, και συνέβαλε στο άνοιγμα του διαδρόμου τροφίμων που απέτρεψε την παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Επιπλέον, η ηγεσία του προέδρου Ερντογάν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανταλλαγή κρατουμένων. Έτσι, η πυρηνική απειλή στη Μαύρη Θάλασσα τέθηκε υπό έλεγχο.

Επιπλέον, η Τουρκία, η οποία προσχώρησε στο ΝΑΤΟ το 1952, είναι από τα ισχυρότερα μέλη του οργανισμού. Διοικεί τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ και έχει συμβάλει ενεργά σε επιχειρήσεις σε μέρη όπως το Αφγανιστάν και το Κόσοβο.

Η χώρα μας, η οποία έχει γίνει παγκόσμιος παράγοντας υπό την ηγεσία του Ερντογάν, θα συνεχίσει να κάνει εποικοδομητικά και σταθεροποιητικά βήματα χωρίς να αποδέχεται τετελεσμένα και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται τα ξένα κράτη, το μέλλον της χώρας μας θα καθοριστεί μόνο από τους Τούρκους πολίτες που θα ψηφίσουν στις εκλογές».

Ειδήσεις σήμερα:

Δάνος Μουρατίδης: «Μακάρι να μην είναι αλήθεια ότι αποφυλακίστηκε, να μην έρθει στη Βέροια» λέει η μητέρα της Κικής Κούσογλου

ΙΣΑ: Οι προτάσεις για την αποτροπή και την αντιμετώπιση λοιμώξεων - Συστήνει και μάσκες

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα στις 12:00 η κηδεία - Από τις 6 έως τις 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης