Καλιφόρνια: Περιμένει «ανελέητη παρέλαση κυκλώνων» αυτή την εβδομάδα

Καλιφόρνια: Περιμένει «ανελέητη παρέλαση κυκλώνων» αυτή την εβδομάδα

Την περασμένη εβδομάδα τα ακραία φαινόμενα προκάλεσαν 12 θανάτους και μεγάλες ζημιές στην Πολιτεία

california_kairos
Το ένα μετά το άλλο χτυπούν τα καιρικά φαινόμενα την Καλιφόρνια, η οποία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια «ανελέητη παρέλαση κυκλώνων» που θα φέρνουν ισχυρούς ανέμους, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά.

Σήμερα και ειδικά αύριο Τρίτη αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, προειδοποιούν οι αρχές. «Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, μην δοκιμάζετε την μοίρα», προειδοποίησε τους πολίτες ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ.

Ήδη έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε περιοχές κοντά στο Λος Άντζελες, αλλά και το Σακραμέντο, αναφέρει το BBC.

Την περασμένη εβδομάδα τα ακραία φαινόμενα προκάλεσαν 12 θανάτους και μεγάλες ζημιές. Ως και σήμερα Δευτέρα πάνω από 120.000 άνθρωποι ήταν χωρίς ρεύμα στην Πολιτεία.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Καλιφόρνια, απόφαση που «απελευθερώνει» ομοσπονδιακά κονδύλια.

Την Καλιφόρνια είχε χτυπήσει ένας σπάνιος συνδυασμός ενός «ατμοσφαιρικού ποταμιού» και μιας «κυκλωνικής βόμβας». Το «ποτάμι» φέρνει μεγάλες ποσότητες υγρασίας από τον ωκεανό, ενώ η «βόμβα» είναι περιοχή όπου πέφτει απότομα η πίεση του αέρα και προκαλούνται κυκλώνες.

Μαζί τα φαινόμενα φέρνουν καταστροφικές πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους. Στην περίπτωση της Καλιφόρνιας τα πράγματα έγιναν χειρότερα γιατί οι πλημμύρες συνέβησαν σε περιοχές που είχαν χτυπηθεί από ξηρασία τους περασμένους μήνες.


Ειδήσεις σήμερα

Ομολόγησε η 29χρονη ότι πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

«Άπιστος υπήρξα, βιαστής όχι. Μας κατέστρεψαν, δεν έχουμε να φάμε» ισχυρίζεται ο Φιλιππίδης

Βίντεο: Ο Αντύπας δέχτηκε επίθεση στη σκηνή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης