ΗΠΑ: Βουλευτής θα ορκιστεί σε... κόμικ με τον Σούπερμαν!

ΗΠΑ: Βουλευτής θα ορκιστεί σε... κόμικ με τον Σούπερμαν!

Ο ομοφυλόφιλος και με καταγωγή από το Περού, βουλευτής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Γκαρσία, περιμένει να αρθεί το αδιέξοδο με τον διάδοχο της Πελόζι

vouleftis-superman
Έναν ξεχωριστό όρκο ετοιμάζεται να δώσει ο νεοεκλεγείς Αμερικανός βουλευτής, Ρόμπερτ Γκαρσία, όταν ξεπεραστεί το αδιέξοδο με την εκλογή νέου προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ καθώς όπως ανακοίνωσε εκτός από το Σύνταγμα θα ορκιστεί και σε ένα κόμικ με τον Σούπερμαν!

Για την ακρίβεια, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Γκαρσία το κόμικ με τον Σούπερμαν θα είναι το ένα από συνολικά τρία αντικείμενα που «σημαίνουν πολλά» για τον ίδιο στα οποία θα ορκιστεί - πέραν του αμερικανικού Συντάγματος.

Τα άλλα δύο είναι μια φωτογραφία των γονέων του που έφυγαν από τη ζωή από κορωνοϊό και το πιστοποιητικό ιθαγένειάς του.



Κλείσιμο
Ο βουλευτής των Δημοκρατικών από το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, όπου διετέλεσε και δήμαρχος, στο παρελθόν έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη του για τα κόμικ δηλώνοντας ότι «αποτελούν απαραίτητο κομμάτι της αμερικανικής φαντασίας και προσφέρουν πολύτιμα μαθήματα».

Όπως μεταδίδει το BBC το αντίτυπο του κόμικ του Σούπερμαν που θα χρησιμοποιήσει ο Γκαρσία, ο οποίος κατάγεται από το Περού - ήρθε στις ΗΠΑ σε ηλικία 5 ετών - είναι ομοφυλόφιλος και παντρεμένος, χρονολογείται από το 1939.

Αν και ο όρκος σε ένα κόμικ φαντάζει ανορθόδοξος εντούτοις δεν είναι παράνομο καθώς το αρθρο 6 του Αμερικανικού Συντάγματος ορίζει ότι «δεν υπάρχει κάποιο θρησκευτικό κείμενο το οποίο να θεωρείται προαπαιτούμενο για κάποιο αξίωμα και επομένως δεν υπάρχει κάποιο κείμενο στο οποίο κάποιος προς ορκωμοσία πρέπει να χρησιμοποιήσει».

Στο παρελθόν γερουσιαστές και βουλευτές έχουν ορκιστεί χρησιμοποιώντας εβραϊκές γραφές, αντίτυπα του Κορανίου και της Bhagavad Gita, του ιερού κειμένου των Ινδουιστών, τα οποία παρέχει τις περισσότερες φορέρς η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τον 6χρονο Θωμά που έπαθε ανακοπή – Έγινε ψύξη εγκεφάλου

Συναγερμός από ΠΟΥ: Η νέα παραλλαγή ΧΒΒ.1.5 είναι η πιο μεταδοτική που έχουμε δει

Όλα όσα έχουν γίνει σε μόλις ένα μήνα στην Κιβωτό του Κόσμου -Ο πρώτος μίνι απολογισμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης