Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν θα πεθάνει σύντομα, λέει ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν θα πεθάνει σύντομα, λέει ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Κιέβου

Ο Κίρλο Μπουντάνοφ επικαλείται «πηγές» κοντά στον Ρώσο πρόεδρο - Άνοιχτό το ενδεχόμενο για νέα χτυπήματα «στα βάθη της Ρωσίας»

putin3252
Πλούσια αποδεικνύεται η σεναριολογία για την υγεία του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.  Την πεποίθησή του ότι πάσχει από καρκίνο και θα πεθάνει πολύ σύντομα, εξέφρασε στο αμερικανικό δίκτυο ABC o αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού Κίρλο Μπουντάνοφ, επικαλούμενος «ανθρώπινες πηγές κοντά στον πρόεδρο Πούτιν».

Οι φήμες ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι άρρωστος έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές τον γύρο του κόσμου, όμως για πρώτη φορά Ουκρανός αξιωματούχος εμφανίζεται τόσο βέβαιος για τη διάρκεια ζωής του πρώτου. Αίσθηση προκαλεί, μάλιστα, η παραδοχή του αξιωματούχου ότι η Ουκρανία έχει πληροφοριοδότες που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών προχώρησε στην έμμεση, αλλά όχι ρητή, παραδοχή ότι η Ουκρανία σχετίζεται με τις επιθέσεις σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις εντός της επικράτειας της Ρωσίας. Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού αναμένει νέα πλήγματα στα βάθη της ρωσικής επικράτειας, αλλά δεν παραδέχθηκε την εμπλοκή της Ουκρανίας σε αυτά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ρωτήθηκε για τα πλήγματα σε αεροπορικές βάσεις (τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον τρεις παρόμοιες επιθέσεις, η τελευταία στις 26 Δεκεμβρίου), ωστόσο είπε (μιλώντας στα αγγλικά) ότι δεν μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα παρά μόνο μετά τον τερματισμό του πολέμου.

Δείτε βίντεο:

Expect more strikes 'deeper and deeper' into Russia, Ukraine’s spy chief tells ABC News


Κλείσιμο
Παρόλα αυτά, αμέσως μετά τη δήλωσή του αυτή, ο Μπουντάνοφ είπε: «είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά τα γεγονότα». Στο ερώτημα, αν κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο μέλλον, απάντησε λέγοντας «Ναι, νομίζω».

Η δημοσιογράφος τον ρώτησε στη συνέχεια διερευνητικά: «Στα βάθη της επικράτειας της Ρωσίας;» «Όλο και πιο βαθιά, πιο βαθιά» απάντησε ο Μπουντάνοφ χαμογελώντας.

Επίσημοι Ουκρανοί αξιωματούχοι από την αρχή του πολέμου δεν παραδέχονταν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας είχαν την οποιαδήποτε εμπλοκή σε δολιοφθορές, ιδιαίτερα στα αδιαμφισβήτητα εδάφη της Ρωσίας, ωστόσο δεν έκρυβαν τη χαρά τους όταν συνέβαινε κάτι τέτοιο.


Το δεύτερο πολύνκερο χτύπημα 

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως οι δυνάμεις του σκότωσαν και τραυμάτισαν περίπου 500 ρώσους στρατιώτες σε επίθεση με το πυροβολικό στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, ενώ η Μόσχα αναθεώρησε προς το χειρότερο τον απολογισμό των θυμάτων άλλης επίθεσης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ.

«Οι απώλειες του εχθρού είναι 500 νεκροί και τραυματίες», ανέφεραν οι επιτελείς στο Κίεβο σχετικά με την επίθεση στο χωριό Τσουλακίβκα, επίσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στόχος ήταν, κατά το Κίεβο, στρατιωτικοί και εξοπλισμός.

Οι αριθμοί αυτοί είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο. Και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές ανακοινώνουν συχνά πως καταφέρνουν βαριές απώλειες στους αντιπάλους τους στον πόλεμο, που διανύει τον ενδέκατο μήνα του.



Σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, ρωσικές μονάδες χτυπήθηκαν επίσης στο χωριό Φεντορίβκα την 1η Ιανουαρίου, όμως ο απολογισμός των θυμάτων δεν είναι σαφής ακόμη.

Τα δύο χωριά βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Δνείπερου ποταμού, σε τομείς της Χερσώνας υπό ρωσική κατοχή.

Νωρίτερα χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναθεώρησε προς το χειρότερο τον απολογισμό της επίθεσης της πρωτοχρονιάς στη Μακίιβκα, κάνοντας λόγο για 89 νεκρούς και ενοχοποιώντας τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους στρατιώτες που ήταν συγκεντρωμένοι σε κτίριο «εντός εμβέλειας των όπλων του εχθρού» παρότι αυτό ήταν «απαγορευμένο».

Η Ουκρανία έδωσε πολύ πιο βαρύ απολογισμό, έκανε λόγο για 400 νεκρούς και 300 τραυματίες.

Ειδήσεις σήμερα

Πλεύρης: Υπάρχει επάρκεια γενοσήμων για αντιπυρετικά, αντιβιώσεις και παιδικά φάρμακα

Βέροια: «Σκότωσε το μωρό της από εκδίκηση στον σύντροφό της» λέει ο παππούς της 29χρονης

Φρίκη στην Κίνα - Καίνε νεκρούς από Covid ακόμα και στους δρόμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης