Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση ψήφισε να καταργηθεί η «μεταβατική προεδρία» του Χουάν Γκουαϊδό
Το κοινοβούλιο του 2015 διεκδικεί τη συνέχιση της θητείας του θεωρώντας ότι έγινε νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του 2020, τις οποίες κέρδισε ο Μαδούρο
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας έβαλε απόψε τέρμα στη «μεταβατική προεδρία» του Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος είχε αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της χώρας τον Ιανουάριο του 2019.
Η αντιπολίτευση και ένα μέρος της διεθνούς κοινότητας δεν αναγνώριζαν την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία, στις εκλογές του 2018.
Οι βουλευτές του προηγούμενου κοινοβουλίου, που εξελέγη το 2015 και ελεγχόταν από την αντιπολίτευση, με ψήφους 72 υπέρ, 29 κατά και 8 αποχές, ψήφισαν να καταργηθεί η «προεδρία» και η μεταβατική κυβέρνηση, οι οποίες δεν είχαν στην πραγματικότητα καμία εξουσία. Ωστόσο, ήλεγχαν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας στο εξωτερικό.
Το κοινοβούλιο του 2015 διεκδικεί τη συνέχιση της θητείας του θεωρώντας ότι έγινε νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του 2020, τις οποίες κέρδισε ο Μαδούρο.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.