ΗΠΑ: Έχασε τη μεταμόσχευση καρδιάς λόγω χιονοθύελλας - Τώρα περιμένει τη δεύτερη ευκαιρία του

ΗΠΑ: Έχασε τη μεταμόσχευση καρδιάς λόγω χιονοθύελλας - Τώρα περιμένει τη δεύτερη ευκαιρία του

Προσπάθησε να φτάσει στο νοσοκομείο αλλά οι πτήσεις ακυρώνονταν η μία μετά την άλλη - Τον ενημέρωσαν πως η καρδιά πήγε σε άλλον ασθενή

metamosxeusi-kardias1
Ο Πάτρικ Χόλαντ βρισκόταν στη λίστα μεταμοσχεύσεων καρδιάς μόνο για μερικές εβδομάδες, όταν έλαβε κλήση την περασμένη Πέμπτη από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ όπου τον ενημέρωσαν ότι βρέθηκε δότης.

Ο 56χρονος άνδρας από την Αλάσκα, ο οποίος έχει συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, επρόκειτο να αποκτήσει νέα καρδιά.

Όταν έλαβε το τηλεφώνημα πως βρέθηκε συμβατό μόσχευμα, «φοβήθηκε», όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο CNN. «Και μετά ενθουσιάστηκα». Έτρεξε στο αεροδρόμιο με τον αδελφό του για να προλάβουν την πτήση τους. Εκεί, ωστόσο, ενημερώθηκε πως είχε ακυρωθεί λόγω της χιονοθύελλας.

Εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία του εξασφάλισαν μια θέση σε άλλο αεροπλάνο αφού έμαθαν για την κατάστασή του, αλλά λόγω του καιρού, αυτή η πτήση εξετράπη στο Άνκορατζ- κάτι που ο Χόλαντ αντιλήφθηκε μόνο αφού προσγειώθηκαν, όπως είπε.

Canceled Seattle flight costs Patrick Holland chance at heart transplant | New York Post


Όταν κατάλαβε ότι το αεροσκάφος προσγειωνόταν «πανικοβλήθηκε» γιατί διαπίστωσε ότι η καρδιά δεν θα μπορούσε να τον περιμένει για πολύ ακόμα.

Η Alaska Airlines έκανε ό,τι μπορούσε για να φτάσει στον προορισμό του, αλλά η μία μετά την άλλη οι πτήσεις ακυρώνονταν «Ξέρω ότι την έχασα, το ξέρω» είπε στον αδελφό του.

Λίγο αργότερα έλαβε τηλεφώνημα από το νοσοκομείο, που τον ενημέρωσε πως πράγματι η καρδιά θα πάει σε κάποιον άλλο.

Κλείσιμο


Ο Χόλαντ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από τα 29, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή. Στη συνέχεια αντιμετώπισε διάφορες επιπλοκές που σχετίζονται με την καρδιά του.

Ο 56χρονος προσπαθεί να δει «τη θετική πλευρά των πραγμάτων», όπως λέει. Κάποιος άλλος πήρε την καρδιά και πραγματοποιήθηκε το προσωπικό χριστουγεννιάτικο θαύμα του, ενώ εκείνος πέρασε τη γιορτινή μέρα με την οικογένειά του.

«Ένα μεγάλο μέρος μου νιώθει ότι τους απογοήτευσα, μη μπορώντας να φτάσω στο Σιάτλ. Κατηγορώ τον εαυτό μου γι' αυτό» είπε, συμπληρώνοντας πως δεν περίμενε να λάβει το τηλεφώνημα τόσο γρήγορα.

Το όνειρο του Χόλαντ είναι να μπορεί να παίξει με τα παιδιά του, είπε στο CNN. Ανυπομονεί να περάσει χρόνο με την επί 17 χρόνια σύζυγό του, Χάλεϊ, η οποία τρέχει μία σελίδα στο Facebook ενημερώνοντας για τις εξελίξεις με την υγεία του.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα τελευταία δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Μειώθηκε κατά 1.098.308 ο πληθυσμός της Ελλάδας - Δείτε τα στοιχεία της απογραφής

Καταδίωξη στο Μαρούσι - Μια σύλληψη, αναζητούνται δύο άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης