Γαλλία: Νέα επεισόδια ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και Γάλλους αστυνομικούς στο Παρίσι - Δείτε βίντεο

Γαλλία: Νέα επεισόδια ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και Γάλλους αστυνομικούς στο Παρίσι - Δείτε βίντεο

Μετά το τέλος της πορείας, οι Κούρδοι, που διαμαρτύρονται για τη δολοφονία τριών ομοεθνών τους, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές

paris-mak
Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Παρίσι μεταξύ της αστυνομίας και μελών της κουρδικής κοινότητας, που διαμαρτύρονται για την χθεσινή δολοφονία τριών μελών της κοινότητας τους.


Οι Κούρδοι διαδηλωτές αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, ενώ μικρές φωτιές ξέσπασαν γύρω από την Πλατεία Δημοκρατίας, που αποτελεί το παραδοσιακό τοπόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας για τις διαδηλώσεις, καθώς οι Κούρδοι είχαν νωρίτερα πραγματοποιήσει μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Δείτε βίντεο:

🔴 EN DIRECT. Tensions à Paris sur les lieux de la fusillade





Κλείσιμο
Τα επεισόδια ξέσπασαν, καθώς μερικοί διαδηλωτές εγκατέλειπαν την πλατεία, πετώντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που αντέδρασαν με τη χρήση δακρυγόνων.

Ένταση και χθες στο Παρίσι μετά την ένοπλη επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι και χθες διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Παρίσι μετά την ένοπλη επίθεση από 69χρονο με θύματα τρία μέλη κουρδικής κοινότητας. Τα επεισόδια μαίνονταν στη γαλλική πρωτεύουσα με διαμαρτυρόμενους να συγκεντρώνονται στο σημείο της τραγωδίας και να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις. Το Παρίσι θύμιζε πεδίο μάχης, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες αστυνομικοί.



Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν ένα πλήθος Κούρδων διαδηλωτών κοντά σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού, μπροστά στο οποίο ο δράστης σκότωσε τρεις ανθρώπους. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν το πλήθος έπεσε πάνω σε έναν κλοιό δυνάμεων ασφαλείας που προστάτευαν τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος έφτασε στο σημείο.



Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα σε διαδηλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους πέταξαν αντικείμενα προς την κατεύθυνση τους, έκαψαν κάδους σκουπιδιών και έστησαν οδοφράγματα.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε μια «ειδεχθή επίθεση», της οποίας «στόχος ήταν οι Κούρδοι της Γαλλίας» και, κατόπιν αιτήματός του, ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού θα δεχθεί σήμερα τους υπευθύνους της κουρδικής κοινότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ίλιον: Προφυλακίζονται οι τρεις 15χρονοι για τον ομαδικό βιασμό ανήλικου συμμαθητή τους

Ρουμανία: Βίντεο μέσα από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι - «Πάρε ανάσα!»

Τα μυστήρια του Κατάρ: Ο ατέλειωτος πλούτος, το φυσικό αέριο και η οικογένεια Αλ Θάνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης