Ρωσία - Τεχνολογία: Ξένες εταιρείες παραγωγής Η/Υ βάζουν «βέτο» στις παραγγελίες επεξεργαστών

Ρωσία - Τεχνολογία: Ξένες εταιρείες παραγωγής Η/Υ βάζουν «βέτο» στις παραγγελίες επεξεργαστών

Αρνούνται τόσο να εκτελέσουν τις παραγγελίες όσο και να αποστείλουν τα ήδη παραχθέντα προϊόντα, ανακίνωσε ο Ρώσος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

aamarkidis
Οι ξένες εταιρείες που κατασκευάζουν επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών για την Ρωσία με βάσει τις προδιαγραφές που ζητάει η χώρα, το 2022 αρνούνται να εκτελέσουν τις παραγγελίες όπως και να στείλουν τα ήδη παραχθέντα προϊόντα. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Μακσούτ Σαντάγεφ, σύμφωνα με τις εφημερίδα Kommersant η οποία αναφέρεται σε δηλώσεις του. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ανέφερε ο Σαντάγεφ, επιβραδύνεται η παραγωγή της ρωσικής τεχνολογίας υπολογιστών.

Στην κοινή σύσκεψη των επιτροπών για τον έλεγχο και για την πληροφοριακή πολιτική της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) ο Σαντάγεφ δήλωσε σήμερα ότι το 2022 παρήχθησαν 15.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 8.000 servers «Elbrus» και «Baikal» που λειτουργούν με ρωσικούς επεξεργαστές. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, αν οι ξένοι προμηθευτές εκτελούσαν τις παραγγελίες.

«Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και όλη η τεκμηρίωση είναι ρωσικά, αλλά με βάση τα τοπολογικά πρότυπα, δεν υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις παραγωγής στη Ρωσία και όλα παραγγέλθηκαν σε ξένα εργοστάσια», δήλωσε ο ίδιος.

Οι Ρώσοι κατασκευαστές μικροεπεξεργαστών, που κάνουν παραγγελίες στο εξωτερικό, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν υποστεί σειρά οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Το Twitter... ψήφισε υπέρ της αποχώρησης του Μασκ από CEO

Απογοητευμένη η οικογένεια του 16χρονου Ρομά από την απόφαση για τον αστυνομικό - Ετοιμάζουν πορεία διαμαρτυρίας

Φονική μηχανή το Ντόγκο Αρτζεντίνο - Μιλάει το κορίτσι της οικογένειας που έχασε τον «Πάκο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης