Qatargate: «Πάγωμα» στα επείγοντα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου ζητά το ΕΛΚ

Qatargate: «Πάγωμα» στα επείγοντα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου ζητά το ΕΛΚ

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας μας ως συνήθως» αναφέρει απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

european_parliament
«Πριν μπορέσουμε να αποδείξουμε με βεβαιότητα ότι η ακεραιότητα της διαδικασίας και του δικτύου δεν διακυβεύεται από τρίτες χώρες όπως το Κατάρ, θα πρέπει να σταματήσουμε κάθε εργασία για τα επείγοντα ψηφίσματα. Απλώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας μας ως συνήθως» αναφέρει απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η Κ.Ο. του ΕΛΚ σημειώνει ότι «υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων ποινικών ερευνών σε ένα διεφθαρμένο δίκτυο μεμονωμένων βουλευτών και βοηθών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομάδα του ΕΛΚ ανησυχεί εξαιρετικά για την ακεραιότητα των θέσεων εξωτερικής πολιτικής του ΕΚ, όπως εκφράζεται στα επείγοντα ψηφίσματα».

«Πρέπει να λάβουμε τολμηρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις για να σταματήσουμε το να επεκταθεί περαιτέρω στο κοινοβουλευτικό μας έργο η ζημιά αυτού του διεφθαρμένου δικτύου μεμονωμένων βουλευτών και βοηθών» τονίζεται.

Επισημαίνεται ότι «ως εκ τούτου, η Ομάδα του ΕΛΚ αποφάσισε ότι δεν θα λάβει μέρος σε καμία προετοιμασία, διαπραγμάτευση, συζήτηση ή ψηφοφορία στην ολομέλεια στο πλαίσιο των επειγόντων ψηφισμάτων».

«Η απόφαση αυτή θα ισχύει μέχρι νεοτέρας, θα έχει άμεση ισχύ και θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια πριν από τις ψηφοφορίες για τα επείγοντα ψηφίσματα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΛΚ.


Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Επί δύο ώρες «μπινελικωνόμασταν» με τους τραπεζίτες

Έφοδος των γαλλικών αρχών στα γραφεία του κόμματος του Μακρόν και στην εταιρεία McKinsey

Ο Ρονάλντο επέστρεψε στη Μαδρίτη και προπονήθηκε στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης