Συνάντηση του Ερντογάν με τον επικεφαλής της Gazprom για τον τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου

Συνάντηση του Ερντογάν με τον επικεφαλής της Gazprom για τον τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου

Δύο μήνες μετά τις πρώτες συζητήσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Τουρκίας συνομίλησε με τον Αλεξέι Μίλερ

erdogan_0311_arthro
Ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Αντίκειμενο της συνομιλίας ήταν οι προοπτικές για τον τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου καθώς και τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η Gazprom.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον Οκτώβριο η Τουρκία να γίνει βάση για προμήθειες φυσικού αερίου, αφού οι αγωγοί Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα υπέστησαν ζημιές τον Σεπτέμβριο από εκρήξεις.

Η πρόταση του Πούτιν είναι να καταστεί η Τουρκία διαμετακομιστικός κόμβος ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση την ώρα που ο Πούτιν προσπαθεί να έχει το πάνω χέρι στο ενεργειακό απέναντι στην Ευρώπη.

Κλείσιμο
«Εσείς και εγώ, παρ' όλες τις δυσκολίες, βρίσκουμε ευκαιρίες να συναντιόμαστε τακτικά, να επικοινωνούμε. Αυτό αποφέρει καλά αποτελέσματα, πρέπει να σημειώσω ότι όλες οι συμφωνίες μας, οι οποίες επιτεύχθηκαν κατά την επίσκεψή σας στο Σότσι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, εφαρμόζονται», είχε δηλώσει ο Πούτιν τον Οκτώβριο κατά τη συζήτηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με την ιδέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης