Πούτιν: «Δεν είμαστε τρελοί να ξεκινήσουμε πρώτοι έναν πυρηνικό πόλεμο»

Πούτιν: «Δεν είμαστε τρελοί να ξεκινήσουμε πρώτοι έναν πυρηνικό πόλεμο»

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει μεγάλη διάρκεια» προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος στην ετήσια συνεδρίαση του Συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων

putin_xr
«Ενισχύεται η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, δεν είμαστε τρελοί να χρησιμοποιήσουμε πρώτοι τα πυρηνικά μας όπλα», δήλωσε πριν από λίγες ώρες ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω βιντεοδιάσκεψης από τη Μόσχα.

Μιλώντας στην ετήσια συνεδρίαση του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας τόνισε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να είναι μια «μακρόχρονη διαδικασία».



Επιπλέον, επέμεινε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιούσε όπλα μαζικής καταστροφής μόνο ως απάντηση σε μια επίθεση της δύσης. Όπως αναφέρει το BBC, η ικανότητα της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων έχει τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. «Μια τέτοια απειλή αυξάνεται, θα ήταν λάθος να αποκρύψουμε κάτι τέτοιο», προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στην προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου.

Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι η Ρωσία «σε καμία περίπτωση» δεν θα χρησιμοποιούσε πρώτητα όπλα της και δεν θα απειλούσε κανέναν με το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Κλείσιμο
«Δεν τρελαθήκαμε, ξέρουμε καλά τι είναι τα πυρηνικά όπλα», είπε και άρχισε να επαίρεται για το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του. «Η Ρωσία», τόνισε, «έχει τα πιο σύγχρονα και προηγμένα πυρηνικά όπλα στον κόσμο...Εμείς δεν έχουμε πυρηνικά όπλα στο έδαφος άλλων χωρών, αλλά οι Αμερικανοί έχουν στην Τουρκία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε».


Ειδήσεις σήμερα

«Εκρηκτικό» κλίμα στα ελληνοτουρκικά με την απόφαση Kογκρέσου για F-16 και το διάβημα της Λιβύης

Βίντεο: Χελώνα παλεύει με καρχαρία μεσοπέλαγα και τον νικάει

Σοκαριστικό βίντεο: 28χρονη πέθανε ξαφνικά ενώ έκανε γυμναστική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης