Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένας μικρός ποταμός υπερχείλισε ξαφνικά στο πολεοδομικό συγκρότημα του Γιοχάνεσμπουργκ, που επλήγη χθες Σάββατο από ισχυρές καταιγίδες, και τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν πολλούς αγνοούμενους, δήλωσαν σήμερα οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.
«Χθες βράδυ, μια ομάδα συμμετείχε σε θρησκευτικές τελετές στον ποταμό όταν ξεκίνησε καταιγίδα», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μουλαούντζι, εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης της πόλης, ο οποίος διευκρίνισε πως 33 πιστοί βρίσκονταν στις όχθες του μικρού ποταμού Τζουσκέι τη στιγμή της θεαματικής υπερχείλισης του ποταμού.
«Δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα νερά, ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε επί τόπου» και οι διασώστες συνέχισαν να αναζητούν 15 άλλους αγνοούμενους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, προτού διακόψουν στη διάρκεια της νύχτας.
Οι διασώστες, με τη βοήθεια πυροσβεστών, επανέλαβαν τις προσπάθειές τους σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν άλλα επτά πτώματα, με τον απολογισμό να ανεβαίνει στους εννέα νεκρούς, πρόσθεσε.
Η ξαφνική άνοδος της στάθμης του νερού είναι συχνή σε αυτή τη συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου οι καταιγίδες, σχεδόν κάθε βράδυ στη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι συχνά ξαφνικές και βίαιες.
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.
Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο ψηφιακό ακαδημαϊκό βοηθό, σχεδιασμένο να συνομιλεί με τον φοιτητή φυσικά, να κατανοεί τις απορίες του και να τον καθοδηγεί στη μελέτη του.