B-21 Raider: Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν το θηριώδες βομβαρδιστικό 6ης γενιάς

B-21 Raider: Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν το θηριώδες βομβαρδιστικό 6ης γενιάς

Δείτε βίντεο - Το stealth βομβαρδιστικό έχει τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών και συμβατικών όπλων  - Η αξία του είναι στα 700 εκατ. δολάρια

b21-m
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παρουσίασε χθες σε εντυπωσιακή τελετή το Β-21 Raider, το νέο της πυρηνικό βομβαρδιστικό τεχνολογίας stealth, το οποίο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «το πιο προηγμένο στρατιωτικό αεροσκάφος που φτιάχτηκε ποτέ».

Το B-21 Raider που αναμένεται να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του B-52 έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τόσο πυρηνικών όσο και συμβατικών όπλων.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Northrop Grumman, διαθέτει stealth χαρακτηριστικά τα οποία θα του επιτρέψουν να διεισδύει βαθιά σε περιοχές όπου είναι ανεπτυγμένα εχθρικά συστήματα αεράμυνας.

Δείτε την επιβλητική παρουσίαση του νέου αεροσκάφους 



Όπως δήλωσε στην παρουσίαση ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, το νέο βομβαρδιστικό «είναι η απόδειξη των διαχρονικών πλεονεκτημάτων της Αμερικής όσον αφορά την εφευρετικότητα και την καινοτομία».


Κλείσιμο

«Αυτό το βομβαρδιστικό χτίστηκε σε ένα θεμέλιο ισχυρής, δικομματικής υποστήριξης στο Κογκρέσο» συμπλήρωσε ο Όστιν και πρόσθεσε: «Και λόγω αυτής της υποστήριξης, σύντομα θα πετάξουμε αυτό το αεροσκάφος, θα το δοκιμάσουμε και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην παραγωγή. Το B-21 είναι ικανό να δικτυωθεί σε όλο το πεδίο μάχης με πολλαπλά συστήματα και σε όλους τους τομείς. Υποστηριζόμενο από ένα ψηφιακό οικοσύστημα καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, το B-21 μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα μέσω γρήγορων τεχνολογικών αναβαθμίσεων που παρέχουν νέες δυνατότητες για να ξεπεράσει τις μελλοντικές απειλές».


Το κόστος του αεροσκάφους υπολογίζεται στα 700 εκατ. δολάρια.


Raider_B21



Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε αδίστακτο τσαντάκια - Είχε τραυματίσει θανάσιμα ηλικιωμένη

Φήμες για επιδείνωση της υγείας του Πελέ - Δεν επιβεβαιώνει το νοσοκομείο

Πώς ο Ισπανικός Εμφύλιος γέννησε στον Όργουελ την ιδέα του «Μεγάλου Αδελφού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης