Ρωσία: Αμερικανός κρατούμενος που καταδικάστηκε για κατασκοπεία μίλησε μετά από 4 χρόνια με τους γονείς του

Ρωσία: Αμερικανός κρατούμενος που καταδικάστηκε για κατασκοπεία μίλησε μετά από 4 χρόνια με τους γονείς του

Ο Πολ Γουίλαν, Αμερικανός πρώην πεζοναύτης κρατείται στη Ρωσία από το 2018

rosia_rosia
Ο Αμερικανός κρατούμενος στις ρωσικές φυλακές Πολ Γουίλαν τηλεφώνησε στους γονείς του από τη Ρωσία νωρίς το πρωί, δήλωσε ο αδερφός του, στην πρώτη του επαφή που έγινε μία εβδομάδα αφότου ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία.

Ο Πολ Γουίλαν, Αμερικανός πρώην πεζοναύτης κρατείται στην Ρωσία από το 2018 καθώς καταδικάστηκε με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας το 2020, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών, ανέφερε ο αδερφός του Ντέιβιντ Γουίλαν, σε δηλώσεις που έκανε.

«Το τηλεφώνημα τουλάχιστον λειτουργεί ως μια ''απόδειξη ζωής'' ακόμη και αν δεν υπάρχει άλλη εξήγηση: πότε ο Πολ πήγε εκεί, γιατί σταμάτησαν τα τηλέφωνα, γιατί η πρεσβεία των ΗΠΑ έπρεπε να ζητήσει πληροφορίες για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται και οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν να ανταποκριθούν κτλ», δήλωσε ο αδερφός του.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν βαθύτατα» επειδή δεν μπόρεσαν να λάβουν πληροφορίες από τη Μόσχα σχετικά με την τοποθεσία ή την κατάσταση του Γουίλαν.

Κλείσιμο
Ο Κίρμπι ασχολήθηκε με το θέμα αφού η οικογένεια του Γουίλαν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεν είχαν νέα του Πολ από τις 23 Νοεμβρίου, αλλά είχαν δει αναφορές ότι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πιο προσιτό το ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο - Τι κερδίζουν πολίτες και γιατροί

Έρευνα για τέσσερα κακουργήματα για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους 10

Λήγει σήμερα η προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο να εγκαταλείψει την Κιβωτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης