Ουκρανία - Τζόνσον: Η Γερμανία ήθελε να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος, ακόμα και με αναδίπλωση της Ουκρανίας

Ουκρανία - Τζόνσον: Η Γερμανία ήθελε να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος, ακόμα και με αναδίπλωση της Ουκρανίας

Η Γαλλία ήταν «σε άρνηση» για τον πόλεμο μέχρι την τελευταία στιγμή και ο Μακρόν προσπαθούσε να πείσει τον Πούτιν να μην το κάνει, είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας

johnson_neos
Ο Μπόρις Τζόνσον  υποστήριξε ότι η Γερμανία ήθελε να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος, ακόμη και αν η Ουκρανία έπρεπε να «αναδιπλωθεί» και ότι η Γαλλία ήταν «σε άρνηση» για τη ρωσική εισβολή μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας υποστήριξε, σε συνέντευξή του, ότι άλλα ευρωπαϊκά έθνη είχαν πολύ διαφορετικές απόψεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τη Γερμανία να φέρεται να προτιμά μια γρήγορη ουκρανική ήττα από μια μακρά σύγκρουση.

Σε σχόλια που είναι πιθανό να προκαλέσουν αναστάτωση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στο CNN Portugal πως «αυτό το πράγμα ήταν ένα τεράστιο σοκ... μπορούσαμε να δούμε τις τακτικές ομάδες των ρωσικών ταγμάτων να συγκεντρώνονται, αλλά διαφορετικές χώρες είχαν πολύ διαφορετικές απόψεις».

«Η γερμανική άποψη ήταν, σε ένα αρχικό στάδιο, ότι αν επρόκειτο να συμβεί, θα ήταν μεν καταστροφικό, αλλά θα ήταν καλύτερα να τελειώσει γρήγορα το όλο θέμα και η Ουκρανία να αναδιπλωθεί», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον είπε ότι υπήρχαν «κάθε είδους υγιείς οικονομικοί λόγοι» για αυτή την προσέγγιση του Βερολίνου, αλλά ο ίδιος «δεν μπορούσε να την υποστηρίξει».

Κλείσιμο
Αναφέρθηκε ακόμα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πρωτοστάτησε στην προσπάθεια της Ευρώπης να αποτρέψει τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω διπλωματικών συνομιλιών να εισβάλει στην Ουκρανία. «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι Γάλλοι ήταν σε άρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο κ. Τζόνσον.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος θεωρείτο στενός σύμμαχος του Ουκρανού Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε ότι τα κράτη της ΕΕ συσπειρώθηκαν αργότερα πίσω από το Κίεβο.


Ειδήσεις σήμερα:

Αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας» ο εμπρηστής της Real

«Αντίκρυσα τον Παύλο πεσμένο, μου είπε ότι τον μαχαιρώσανε» κατέθεσε φίλος του Φύσσα

Ασφυξία δείχνει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της 75χρονης στη Ρόδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης