Βραζιλία: Βγήκε από το νοσοκομείο ο Λούλα, χειρουργήθηκε στις φωνητικές χορδές

Βραζιλία: Βγήκε από το νοσοκομείο ο Λούλα, χειρουργήθηκε στις φωνητικές χορδές

Ο 77χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας υποβλήθηκε σε μια διαδικασία αφαίρεσης ενδεχομένως προκαρκινικών πλακών από τις φωνητικές του χορδές - Πριν από 11 χρόνια είχε νοσηλευτεί με καρκίνο στον λάρυγγα

lula
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο αφού υποβλήθηκε σε μια διαδικασία αφαίρεσης ενδεχομένως προκαρκινικών πλακών από τις φωνητικές του χορδές, ανέφεραν οι γιατροί, που πρόσθεσαν πως δεν βρήκαν αφύσικη μάζα ιστού κατά τη διαδικασία.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Sirio Libanes του Σάο Πάολο, όπου είχε νοσηλευθεί ο 77χρονος Λούλα για καρκίνο στον λάρυγγα πριν από 11 χρόνια, δήλωσαν πως κατά τη διαδικασία αφαιρέθηκαν μικρές λευκές πλάκες που λέγονται "λευκοπλακία" από τις φωνητικές του χορδές.



Η λευκοπλακία, που αποκαλείται επίσης "κεράτωση των καπνιστών", μπορεί να προκληθεί από επανειλημμένους τραυματισμούς και ερεθισμό ή έκθεση στον καπνό και το αλκοόλ. Στη μειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο.

Οι γιατροί ανέφεραν σε ένα σημείωμα ότι δεν βρήκαν καμία ένδειξη "νεοπλασίας" ή αφύσικης μάζας ιστών στη διάρκεια της διαδικασίας.

Η φωνή του Λούλα ακουγόταν πιο βραχνή τους τελευταίους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, τις οποίες κέρδισε τον περασμένο μήνα, στερώντας από τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου μια δεύτερη θητεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πότε πληρώνονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Δεκεμβρίου

H σύζυγος του πατέρα Αντωνίου που μίλησε για συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες για την «Κιβωτό»

Είχα δεχθεί πόλεμο για τον νόμο που επιτρέπει αλλαγή διοικήσεων σε δομές, είπε Μιχαηλίδου για την «Κιβωτό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης