Ρωσία - Πεσκόφ: Το Κίεβο «εκτελεί σχολαστικά τις οδηγίες της Δύσης» για τις διαπραγματεύσεις

Ρωσία - Πεσκόφ: Το Κίεβο «εκτελεί σχολαστικά τις οδηγίες της Δύσης» για τις διαπραγματεύσεις

Το Κρεμλίνο καλωσορίζει τις σουηδικές αναφορές για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream και ζητά να βρεθούν οι ένοχοι

peskov
Το Κίεβο εκπληρώνει πολύ σχολαστικά τις οδηγίες που λαμβάνει από τη Δύση, στο θέμα των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, ανέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ουκρανία τώρα, δεδομένων των ριζικά αντίθετων θέσεων που έχουμε», δήλωσε για το ίδιο θέμα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Καλωσορίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Φυσικά, η προηγούμενη εμπειρία της επικοινωνίας με το Κίεβο δείχνει πως, αν δεν μιλήσει πρώτα με τη Δύση, η θέση του είναι πολύ ευμετάβλητη. Από εκεί και πέρα, οι οδηγίες της Δύσης εκτελούνται πολύ σχολαστικά από το Κίεβο», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, απαντώντας στο ερώτημα με ποιον είναι δυνατές οι διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανια - με το Κίεβο ή με τη Δύση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν συνομιλίες για μια συνάντηση κορυφής μεταξύ του Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. «Μέχρι στιγμής δεν γίνονται συζητήσεις για μια συνάντηση κορυφής (…) προς το παρόν», σημείωσε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, ο Πεσκόφ τόνισε πως η Μόσχα χαιρετίζει την επιβεβαίωση από τη Σουηδία των στοιχείων υπέρ της εκδοχής της τρομοκρατικής επίθεσης στους αγωγούς Nord Streams και είναι σημαντικό να βρεθεί αυτός που κρύβεται πίσω από αυτό.

«Το γεγονός και μόνο ότι έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται στοιχεία υπέρ της επιβεβαίωσης ενός σαμποτάζ ή μιας τρομοκρατικής ενέργειας -μπορείτε να το αποκαλέσετε όπως θέλετε- αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τις πληροφορίες που είχε και έχει η ρωσική πλευρά. Είναι πολύ σημαντικό να μην σταματήσουμε, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε αυτόν που βρίσκεται πίσω από αυτή την έκρηξη», σημείωσε ο Πεσκόφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιβεβαιώνεται το σαμποτάζ στον Nord Stream - Βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών

«Είμαι στενοχωρημένος, έχουμε αφιερώσει 25 χρόνια στο παιδί που είναι σε κίνδυνο» λέει ο πάτερ Αντώνιος της «Κιβωτού»

Νίκος Δένδιας: Το plan B για να αποφύγει τον εκβιασμό στη Λιβύη - «Γεια σας και αντίο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης