Επικεφαλής της Wagner: «Σκοτώσαμε με σφυριά έναν μισθοφόρο που αυτομόλησε στους Ουκρανούς»

Επικεφαλής της Wagner: «Σκοτώσαμε με σφυριά έναν μισθοφόρο που αυτομόλησε στους Ουκρανούς»

Σε κανάλι του Telegram δημοσιοποιήθηκε η βάρβαρη εκτέλεση  – Το θύμα είχε στρατολογηθεί σε φυλακή της Ρωσίας

wagner323
Ενα ανατριχιαστικό βίντεο από την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες ενός πρώην μισθοφόρου της Wagner ήλθε στη δημοσιότητα, με τον επικεφαλής μάλιστα του ιδιωτικού στρατού, Γεβγκένι Πρικόζιν, να υπερασπίζεται απόλυτα την τιμωρία.

Ο Γεβγκένι Νούζιν, που ήταν μέλος της Wagner, είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το Σαββατοκύριακο σε κανάλι στο Telegram που σχετίζεται με την Wagner δημοσιεύτηκε ένα βίντεο με την εκτέλεσή του .

Σε αυτό ο 55χρονος διηγείται πώς είχε στρατολογηθεί τον Αύγουστο από την εταιρεία «γιατί κινδυνεύει η Πατρίδα». Τον είχε στρατολογήσει μάλιστα ο ίδιος ο Πριγκόζιν, που είχε έλθει στη φυλακή όπου κρατούνταν.

Το βίντεο σχολίασε ο ιδρυτής της Wagner και στενός φίλος του Βλαντίμιρ Πουτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Κλείσιμο
Σε δήλωσή του είπε ότι ο Νούζιν «πρόδωσε τον λαό και τους συντρόφους του». Πρόσθεσε σαρκαστικά ότι το βίντεο έχει έξοχη σκηνοθεσία και ότι θα έπρεπε να λέγεται «Σκυλίσιος θάνατος για ένα σκυλί».

Το Κρεμλίνο πάντως, σημειώνει το BBC, προσπάθησε να πάρει τις αποστάσεις του από το αποτρόπαιο βίντεο λέγοντας ότι «δεν είναι δική μας υπόθεση».

Η πρόθεση του Νούζιν ήταν, ωστόσο, να περάσει από την άλλη πλευρά για να πολεμήσει κατά των Ρωσων. Ένα μήνα αργότερα τον συνέλαβαν οι Ουκρανοί.

Σε συνέντευξή του σε Ουκρανούς δημοσιογράφους έλεγε ότι στάλθηκε με άλλους στην πρώτη γραμμή «σαν τροφή για τα κανόνια». Αν δεν τηρούσε τις διαταγές, τον περίμενε εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες. Του ανέθεσαν πάντως να συγκεντρώνει τις σορούς των νεκρών στρατιωτών και έτσι κατάφερε να περάσει στις ουκρανικές γραμμές.

Στο βίντεο ο Νούζιν λέει ότι, ενώ περπατούσε στο Κίεβο στις 11 Νοεμβρίου, ένιωσε ένα χτυπημα στο κεφάλι που τον άφησε αναίσθητο. Όταν συνήλθε διαπίστωσε ότι ήταν σε ένα υπόγειο.

Αμέσως μετά εμφανίζεται ένας άγνωστος άνδρας που επιτίθεται στον Νούζιν με βαριοπούλα. Όταν έπεσε καταγής, ο εκτελεστής του τον αποτέλειωσε με σφυριές.

Δεν είναι πάντως σαφές πώς και γιατί γυρνούσε ελέυθερα στο Κίεβο ο Νούζιν από τη στιγμή που ήταν αιχμάλωτος πολέμου στα χέρια της Ουκρανίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Μυστικές συνομιλίες Αμερικανών και Ρώσων - Θα παρίσταται και ο αρχηγός της CIA

Βρετανία - Παρουσιαστής του BBC εξομολογείται: «Έχω καρκίνο στο τελικό στάδιο, μου μένουν λίγοι μήνες ζωής»

Παύλος Χαϊκάλης: «Για ό,τι έγινε φταίει ο Κρόνος, θέλει πολύ σεξ» - Η προκλητική… διάγνωση για τον Μίχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης