Ένα δικαστήριο της Τεχεράνης καταδίκασε σήμερα σε θάνατο, για πρώτη φορά, ένα άτομο που κατηγορείται για συμμετοχή στις «ταραχές» στο Ιράν, ανέφερε με ανάρτηση στο διαδίκτυο το πρακτορείο της δικαστικής αρχής, Mizan.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία που τον καταδικάζει σε θανατική ποινή, το άτομο κρίθηκε ένοχο για «πυρπόληση κυβερνητικού κτιρίου, διατάραξη της δημόσιας τάξης, συνάθροιση και συνωμοσία για διάπραξη εγκλήματος κατά της εθνικής ασφάλειας και ένας εχθρός του Θεού και διαφθορά στη γη», ανέφερε το πρακτορείο.
Ένα άλλο δικαστήριο της πρωτεύουσας καταδίκασε επίσης πέντε άτομα σε ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια για «συνάθροιση και συνωμοσία για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας και διατάραξη της δημόσιας τάξης».
Πρόκειται για αποφάσεις πρωτοβάθμιων δικαστηρίων και συνεπώς οι καταδικασθέντες μπορούν να ασκήσει έφεση, διευκρινίζει το Mizan.
Το Ιράν συγκλονίζεται για εβδομάδες από ένα κύμα διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της 22χρονης Μασχά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.