Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόνο ο Θεός μπορεί να επιλύσει τώρα τη σύγκρουση, λέει ο «πνευματικός του Πούτιν»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόνο ο Θεός μπορεί να επιλύσει τώρα τη σύγκρουση, λέει ο «πνευματικός του Πούτιν»

Ο Μητροπολίτης Τύχων Σεβκούνοφ αποκάλεσε «αδελφούς» τους Ουκρανούς και είπε ότι όλοι επιθυμούν τώρα την ειρήνη

Tikhon_outin
Μια ασυνήθιστη έκκληση για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία μετά από μήνες αιματοχυσίας απηύθυνε ο ιερωμένος που είναι γνωστός ως «πνευματικός» του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Μητροπολίτης Τύχων Σεβκούνοφ, ο οποίος διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, αναφέρθηκε στην πολεμική σύγκρουση σε συνέντευξή του στο κανάλι Rossiya 1, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει ειρήνη, Θεού θέλοντος, ανάμεσα στα δυο έθνη.

Ο Μητροπολίτης Τύχων αποκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία, που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στη χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο, μια «τραγωδία άνευ προηγουμένου», και σημείωσε ότι πρέπει να τελειώσει με την επικράτηση της ειρήνης.





Κλείσιμο
Πιθανώς μιλώντας με την άδεια του Πούτιν, ο 64χρονος ιερωμένος παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος είναι ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα τους πολίτες της Ρωσίας. «Πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτό που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε με το που ξυπνάμε, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και όταν πέφτουμε για ύπνο, την Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βιώνουμε μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, μία μοιραία περίοδο στη ζωή του λαού μας, της χώρας μας και της Ουκρανίας. Πώς θα τελειώσει; Πρέπει να προσευχηθούμε, φυσικά, να τελειώσει με ειρήνη και με ασφάλεια. Όλοι απευθύνουν τώρα έκκληση για ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά, αποκαλώντας «αδελφούς» τους Ουκρανούς.

Ο Μητροπολίτης Τύχων πάντως διευκρίνισε ότι κατά την άποψή του «μόνο ο Παντοδύναμος» μπορεί να βάλει τέλος στην αιματοχυσία, στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η ασυνήθιστη αυτή παρέμβαση από τον ιερωμένο έχει κάνει ορισμένους να πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να είναι πλέον ανοικτός σε κάποιου είδους συμφωνία με την Ουκρανία, μετά και την ταπεινωτική αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Χερσώνα.




Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ανήλικος ποζάρει με όπλο σε γνωστό club της Αθήνας

Ο Ιρανός που ενέπνευσε την ταινία «Terminal» πέθανε στο αεροδρόμιο όπου έζησε για... 18 χρόνια!

Μάρτιν Σκορσέζε: Το «ευεργετικό» άσθμα, τα ναρκωτικά και οι 10 καλύτερες ταινίες του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης