Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που Ουκρανός αλεξιπτωτιστής βγαίνει από το δάσος και καταστρέφει ρωσικό τανκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που Ουκρανός αλεξιπτωτιστής βγαίνει από το δάσος και καταστρέφει ρωσικό τανκ

Το όχημα αρχικά συνέχισε να κυλάει αργά προς τα εμπρός, αλλά λίγες στιγμές αργότερα εξερράγη

oukrania-tank
Πλάνα από drone δείχνουν τη στιγμή που ένας Ουκρανός αλεξιπτωτιστής βγαίνει από την κρυψώνα του για να καταστρέψει ένα διερχόμενο ρωσικό τανκ με έναν κατευθυνόμενο πύραυλο που βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά.

Το τεθωρακισμένο όχημα, ένα από τα σύγχρονα άρματα μάχης T-80 της Ρωσίας, κινούνταν κατά μήκος μιας χωμάτινης διαδρομής σε μία δασώδη περιοχή - τέλεια απόκρυψη για Ουκρανούς στρατιώτες που στήνουν ενέδρα.

Καθώς περνούσε το τανκ ο Ουκρανός στρατιώτης αποκαλύφθηκε, σήκωσε το όπλο του -έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο βλήμα- και πυροβόλησε.

Δείτε το βίντεο:


Το όχημα αρχικά συνέχισε να κυλάει αργά προς τα εμπρός, αλλά λίγες στιγμές αργότερα εξερράγη, σύμφωνα με την Daily Mail.

Κλείσιμο
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την 95η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου των Ουκρανικών Δυνάμεων νωρίτερα σήμερα, μαζί με μια δήλωση που έγραφε: «Ένας μαχητής του 1ου Τάγματος Αερομεταφερόμενης Εφόδου της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου κατέστρεψε ένα εχθρικό άρμα σε κοντινή απόσταση. Κάθε μέρα, οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων διακινδυνεύουν τη ζωή τους, επιδεικνύουν θάρρος και ηρωισμό και βήμα προς βήμα απελευθερώνουν τη γη μας από τους Ρώσους εισβολείς. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις δυνάμεις αεροπορικής επίθεσης! Μαζί στη νίκη».

Οι άμαχοι πρέπει να εγκαταλείψουν τη Χερσώνα, λέει ο Πούτιν

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως οι άμαχοι στην ουκρανική περιοχή Χερσώνα, την οποία η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προσάρτησε τον Σεπτέμβριο, πρέπει να απομακρυνθούν από τη ζώνη της σύγκρουσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το RIA, o Πούτιν είπε στη διάρκεια συνάντησης με ακτιβιστές υπέρ του Κρεμλίνου: «Τώρα, βέβαια, εκείνοι που ζουν στη Χερσώνα θα πρέπει να απομακρυνθούν από τη ζώνη των πιο επικίνδυνων ενεργειών, επειδή ο άμαχος πληθυσμός δεν θα πρέπει να υποφέρει».

Αξιωματούχοι τους οποίους έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στην περιοχή της Χερσώνας, μίας από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που ο Πούτιν προσάρτησε στη Ρωσία σε μια τελετή στο Κρεμλίνο τον Σεπτέμβριο, κάλεσαν τους αμάχους να φύγουν από το δυτικό τμήμα της περιοχής, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.

Χθες, Πέμπτη, ο διορισμένος από τους Ρώσους αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας Κίριλ Στρεμούσοφ απηθύνε εκκλήσεις μέσω βίντεο στους αμάχους να εγκαταλείψουν το τμήμα της περιοχής που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό σύντομα να εγκαταλείψουν τη δυτική όχθη του Δνείπερου.

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ανθρώπων που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, σύμφωνα πάντα με το RIA.

Ειδήσεις σήμερα:

Σι σε Σολτς: Η πολιτική εμπιστοσύνη δύσκολα οικοδομείται και εύκολα καταστρέφεται

Λήξη συναγερμού: Διαλύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό o κινεζικός πύραυλος

Τραγικό το τέλος των ηλικιωμένων στα Λουτρά Σιδηροκάστρου - Ο 72χρονος πέθανε για να σώσει τη σύζυγό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης