ΗΠΑ - Μπάιντεν για τις ενδιάμεσες εκλογές: «Σκοτεινές δυνάμεις διψούν για εξουσία και μπορούν να επικρατήσουν»

ΗΠΑ - Μπάιντεν για τις ενδιάμεσες εκλογές: «Σκοτεινές δυνάμεις διψούν για εξουσία και μπορούν να επικρατήσουν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέδεσε την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο σύζυγος της Νάνσυ Πελόζι, Πολ, με τα όσα συνέβησαν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένοικος του Λευκού Οίκου

biden_1
Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε χθες στους Αμερικανούς ψηφοφόρους ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές.

Σε χθεσινή του ομιλία, ο ένοικος του Λευκού Οίκου έσπευσε να τονίσει ότι «σκοτεινές δυνάμεις που διψούν για εξουσία θα μπορούσαν να επικρατήσουν στην κάλπη της 8ης Νοεμβρίου».

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέδεσε μάλιστα την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο σύζυγος της Νάνσυ Πελόζι, Πολ, με τα όσα συνέβησαν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένοικος του Λευκού Οίκου, ενώ αναφέρθηκε και στην εισβολή στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου.

Στην ομιλία του, ο Μπάιντεν έκανε λόγο για τις απειλές στη δημοκρατία επαναλαμβάνοντας ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να αποδεχθεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εστίασε την ομιλία του στην προστασία της αμερικανικής δημοκρατίας την ώρα που για τους ψηφοφόρους, το καίριο θέμα είναι η οικονομία και το υψηλό κόστος ζωής λόγω του πληθωρισμού.

«Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αν θα επικρατήσει το κράτος δικαίου ή αν θα επιτρέψουμε στις σκοτεινές δυνάμεις και τη δίψα για εξουσία να τεθούν μπροστά από τις αρχές που μας καθοδηγούσαν εδώ και καιρό», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος δίχως όμως να κατονομάσει τον δισεκατομμυριούχο προκάτοχό του.

«Η μεγάλη ειρωνεία για τις εκλογές του 2020» υποστήριξε ο Μπάιντεν «είναι ότι ήταν οι εκλογές με τις περισσότερες επιθέσεις στην ιστορία μας. Και, ωστόσο, δεν υπάρχουν εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ που να μπορούμε να είμαστε πιο σίγουροι για τα αποτελέσματά τους. Κάθε νομική προσφυγή που θα μπορούσε να είχε ασκηθεί, κατατέθηκε. Κάθε καταμέτρηση που θα μπορούσε να είχε γίνει έγινε. Κάθε επανάληψη επιβεβαίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Στην τακτική δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες παραπέμπει τον Πάτση η Βουλή

Πάνω από 100 βίντεο παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του Παπαθεοδώρου

Έκανε μπότοξ και αυξητική χειλιών αξίας 522 ευρώ και έφυγε χωρίς να πληρώσει!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης