Εκλογές στο Ισραήλ - Νίκη στον Νετανιάχου δίνουν τα exit polls

Εκλογές στο Ισραήλ - Νίκη στον Νετανιάχου δίνουν τα exit polls

Tο μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων που πρόσκειται στον πρώην πρωθυπουργό παρουσιάζεται να εξασφαλίζει 61 με 62 έδρες  σε σύνολο 120

netanyahou-m
Οι κάλπες έκλεισαν στο Ισραήλ και, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της παράταξης Λικούντ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσιάζεται να εξασφαλίζει την πλειοψηφία στην Κνεσέτ και να επιστρέφει στην πρωθυπουργία.

Συγκεκριμένα, το μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων που πρόσκειται στον Νετανιάχου παρουσιάζεται να εξασφαλίζει 61 με 62 έδρες σε σύνολο 120.

Η παράταξη Λικούντ του Νετανιάχου εκτιμάται πως θα εξασφαλίσει 30 με 31 έδρες, ενώ η παράταξη Yesh Atid του Γιαΐρ Λαπίντ τοποθετείται χαμηλότερα, κοντά στις 22 με 24 έδρες.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι οι εκλογικές δημοσκοπήσεις που προβλέπουν ότι θα κερδίσει την κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ελπιδοφόρες, αλλά όχι το τελικό αποτέλεσμα.

«Είναι μια καλή αρχή», είπε ο Νετανιάχου σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Ισραήλ Kan 11. 

Τα τελικά επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Από το πρωί, πολιτικοί όλων των κομμάτων πολλαπλασίασαν τις προτροπές τους προς τα 6,8 εκατομμύρια των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου, που ελπίζει ότι αυτές οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή του στον πρωθυπουργικό θώκο, περιόδευσε στα προάστια του Τελ Αβίβ «για να διασφαλίσει ότι όλος ο κόσμος θα βγει έξω για να ψηφίσει» το κόμμα του, το Λικούντ. «Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία», τόνισε.

Απέναντι στον συνασπισμό της δεξιάς, ο 58χρονος Γιαΐρ Λαπίντ, πρωθυπουργός από τον Ιούλιο και αρχηγός του κόμματος Γες Ατίντ (Υπάρχει Μέλλον), όπως και επικεφαλής ενός μοναδικού συνασπισμού στην ιστορία του Ισραήλ καθώς ενώνει παρατάξεις της αριστεράς, του κέντρου, της δεξιάς και ένα αραβικό κόμμα, προσπάθησε να πείσει ότι η πορεία που χαράχτηκε αυτούς τους τελευταίους μήνες πρέπει να συνεχιστεί.

Κλείσιμο
«Ψηφίστε σήμερα για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον της χώρας μας. Ψηφίστε σωστά!», δήλωσε νωρίτερα ο Λαπίντ, ο οποίος ψήφισε στο προπύργιό του στο Τελ Αβίβ, αφού επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα του, πρώην υπουργού και δημοσιογράφου Τόμι Λαπίντ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στα παιδιά, σύσταση για εμβολιασμό και φόβος για «τριδημία»

Twitter: Το... τζάμπα πέθανε - Συνδρομή οχτώ δολαρίων τον μήνα για τα επαληθευμένα προφίλ ανακοίνωσε ο Μασκ

Παλαιό Φάληρο: Νέα σεξουαλική επίθεση σε 16χρονη μέσα στο τραμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης