Νότια Κορέα: «Ανεπαρκή» τα μέτρα ελέγχου του πλήθους που ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου στη Σεούλ, παραδέχεται η αστυνομία
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών 155 νεκροί και 152 τραυματίες
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νότιας Κορέας, ο Γιουν Χι-γκουν, παραδέχθηκε σήμερα ότι τα μέτρα ελέγχου του πλήθους στην τοποθεσία όπου ποδοπατήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν πάει να γιορτάσουν το Χάλογουιν, στο κέντρο της πρωτεύουσας Σεούλ, ήταν «ανεπαρκή».
Ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που αναμεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά για την τραγωδία. Πρόσθεσε πως αισθάνεται πως του αναλογεί μερίδιο τουλάχιστον των ευθυνών.
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, το ποδοπάτημα στα στενά δρομάκια της κεντρικής Σεούλ όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος στοίχισε τη ζωή σε 155 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 152.
Ο σύγχρονος maritime professional διαχειρίζεται υπερσύγχρονα πλοία, διεθνή πληρώματα και διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Ποια εκπαίδευση σε προετοιμάζει πραγματικά για αυτόν τον κόσμο;
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.