Εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού στην Τανζανία κατά 40% σε μια δεκαετία

Εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού στην Τανζανία κατά 40% σε μια δεκαετία

Αναμένεται, με αυτό τον ρυθμό, να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ως το 2050 - Υπάρχει πρόβλημα με την κατανομή των πόρων, λέει η πρόεδρος της χώρας

tanzania-president
Ο πληθυσμός της Τανζανίας εκτινάχθηκε σχεδόν κατά 40% μέσα σε 10 χρόνια, φτάνοντας τα 61,7 εκατομμύρια, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας, επισημαίνοντας πάντως ότι αυτή η ταχεία αύξηση του πληθυσμού συνιστά βάρος για τον επιμερισμό πόρων.

Ο πληθυσμός της χώρας της ανατολικής Αφρικής αυξήθηκε από 44,9 εκατομμύρια κατοίκους σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια, μια μέση ετήσια αύξηση 3,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής που έδωσε στη δημοσιότητα η Σάμια Σουλούχου Χασάν από την πρωτεύουσα Ντοντόμα.

«Ένας τέτοιος αριθμός κατοίκων μπορεί να μην είναι μεγάλο πρόβλημα για μια μεγάλη χώρα όπως η δική μας, αλλά είναι ένα βάρος όταν πρόκειται για την κατανομή πόρων και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών», πρόσθεσε η πρόεδρος.

«Χρειαζόμαστε αναπτυξιακές στρατηγικές προκειμένου να παρέχουμε υπηρεσίες στους ανθρώπους», είπε, σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός της χώρας αναμένεται να φτάσει τα 151,2 εκατομμύρια μέχρι το 2050.

Κλείσιμο
Η οικονομική πρωτεύουσα Νταρ ες Σαλάμ βρίσκεται επίσης στα πρόθυρα να γίνει μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Αφρικής.

Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύθηκε το 2019, το Νταρ ες Σαλάμ είναι «μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στην Αφρική και, με ρυθμό ανάπτυξης 6,5%, αναμένεται να φτάσει τα 10 εκατομμύρια κατοίκους έως το 2030».

«Λόγω αυτής της ταχείας ανάπτυξης, η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κινητικότητας, τα οποία επιδεινώνονται από το ανεπαρκές οδικό δίκτυο», αναφέρεται στην έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:


25 χρόνια για μία απόφαση... άντε να βρεις άκρη στα ελληνικά Δικαστήρια

Μέρα25 - Στο... κόμμα της Δανάης δεν υπάρχει ρόλος για άλλη γυναίκα

Στεγαστικά δάνεια - «Σπίτι μου»: Όλο το νέο πρόγραμμα στέγης για νέους σε 11 ερωτήσεις και απαντήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης