Ιράν: Ένοπλη επίθεση σε ιερό χώρο - Τουλάχιστον 13 νεκροί και πολλοί τραυματίες

Ιράν: Ένοπλη επίθεση σε ιερό χώρο - Τουλάχιστον 13 νεκροί και πολλοί τραυματίες

Τρεις ένοπλοι εξαπέλυσαν μια "τρομοκρατική επίθεση" σε ιερό χώρο στο Σιράζ, αναφέρουν τοπικά μέσα - Έχουν συλληφθεί οι δύο

siraz_epithesi
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε επίθεση σε ιερό χώρο στο Σιράζ του Ιράνμετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Σύμφωνα με το Mizan Online, τον ιστότοπο της ιρανικής δικαστικής Αρχής, τρεις ένοπλοι εξαπέλυσαν μια "τρομοκρατική επίθεση", χωρίς να δίνονται στοιχεία για αριθμό νεκρών ή τραυματιών.

Σε νεότερη ενημέρωση, το πρακτορείο Fars ανέφερε πως οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των προσκυνητών κατά την είσοδό τους στον ιερό ναό του Σαχ Σεράγ, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται μία γυναίκα και δύο παιδιά .

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη των δυο εκ των τριών δραστών, ένας από τους οποίους τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης. Ο τρίτος δράστης καταζητείται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Fars, οι τρομοκράτες άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ, ενώ εισέρχονταν στο προαύλιο του ναού. Το πρακτορείο IRNA ανέφερε πως οι δράστες ενήργησαν ως «τρομοκράτες Τακφίρι». Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται από την Τεχεράνη για να περιγράψει τους σουνίτες εξτρεμιστές, όπως τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμηλότοκα δάνεια σε νέους 25-39 ετών για α' κατοικία - Το ‘23 το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Ψάχνουν τον βιαστή με το τατουάζ στο Παλαιό Φάληρο - Είχε «ξαναχτυπήσει» το ίδιο βράδυ

Δείτε βίντεο: Άσκηση πυρηνικής ετοιμότητας με βαλλιστικoύς πυραύλους υπό το βλέμμα του Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης