Έλον Μασκ: Στόχος να κλείσει η συμφωνία με το Twitter μέχρι την Παρασκευή

Έλον Μασκ: Στόχος να κλείσει η συμφωνία με το Twitter μέχρι την Παρασκευή

Το κλείσιμο της συμφωνίας θα βάλει τέλος σε μήνες εικασιών ότι ο επιχειρηματίας θα εγκατέλειπε την εξαγορά

elon-musk
O Έλον Μασκ ενημέρωσε συνεπενδυτές που έχουν δεσμευτεί να συμβάλουν στη χρηματοδότηση της 44 δισ. δολαρίων εξαγοράς του Twitter πως σχεδιάζει να κλείσει την εξαγορά ως την Παρασκευή, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο μια πηγή ενήμερη για το θέμα.

Επενδυτές, μεταξύ των οποίων οι Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority και άλλοι, έχουν λάβει τα έγγραφα για τη δέσμευση χρηματοδότησης από τους δικηγόρους του Μασκ, ανέφερε η πηγή.

Η κίνηση αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη πως ο Μασκ σχεδιάζει να συμμορφωθεί στην προθεσμία που τέθηκε από δικαστήριο του Ντέλαγουερ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής ως την Παρασκευή.

Οι τράπεζες που έχουν δεσμευτεί να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη της τελικής συμφωνίας χρηματοδότησης χρέους και είναι στη διαδικασία της υπογραφής των απαραίτητων εγγράφων, σύμφωνα με το Bloomberg News.

O Μασκ δεσμεύτηκε να κλείσει τη συμφωνία σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με τραπεζίτες που βοηθούν στη χρηματοδότησή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η μετοχή του Twitter σημείωσε άνοδο 3%, στα 52,95 δολάρια την Τρίτη, πιο κοντά στην τιμή προσφοράς του Μασκ, στα 54,20 δολάρια.

Οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Morgan Stanley και Bank of America Corp, έχουν δεσμευτεί να παρέχουν 13 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης χρέους για να υποστηρίξουν τη συμφωνία.

Οι επενδυτές μετοχών, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή της Oracle Corp, Λάρι Έλισον, και του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλγουαλίντ μπιν Ταλάλ, θα εισέλθουν με 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το κλείσιμο της συμφωνίας θα βάλει τέλος σε μήνες εικασιών ότι ο επιχειρηματίας θα εγκατέλειπε την εξαγορά.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Παραδόθηκε η 38χρονη στην αστυνομία

Έγκλημα στη Χαλκιδική: Πώς σκότωσαν τον 53χρονο οι δύο Αλβανοί - Η σχέση του ενός με την κόρη του θύματος

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απόμακρη και αδυνατισμένη στην ανακρίτρια - Η ΕΛΑΣ διαψεύδει τα περί ξυλοδαρμού της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης