Ανάρτηση από... τον γάτο της Ντάουνινγκ Στριτ: «Ο βασιλιάς μου ζήτησε να γίνω πρωθυπουργός, αυτή η ανοησία παρατράβηξε»

Ανάρτηση από... τον γάτο της Ντάουνινγκ Στριτ: «Ο βασιλιάς μου ζήτησε να γίνω πρωθυπουργός, αυτή η ανοησία παρατράβηξε»

Με καυστικό χιούμορ υποδέχθηκε την παραίτηση Τρας ο διαχειριστής του τρολ λογαριασμού, του Λάρι της Downing Street

gatos-downing
Η παραίτηση της Λιζ Τρας μετά από 44 μέρες παραμονής της στον πρωθυπουργικό θώκο της Μεγάλης Βρετανίας πέρα από αντιδράσεις έχει προκαλέσει και θυμηδία. Είναι ενδεικτικό ότι ο διαχειριστής του τρολ λογαριασμού, του Λάρι της Downing Street  σχολίασε με καυστικό χιούμορ την παραίτηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού. 

«Ο Βασιλιάς μου ζήτησε να αναλάβω πρωθυπουργός γιατί αυτή η ανοησία παρατράβηξε», αναφέρει η ανάρτηση στην οποία απεικονίζεται ο συμπαθέστατος γάτος να στέκεται μπροστά από το δικό του πόντιουμ.
Ποιος είναι ο Λάρι

Κλείσιμο
Ο Λάρι μέχρι και το 2011 ήταν αδέσποτος. Τότε επελέγη από το καταφύγιο Battersea Dogs and Cats του Λονδίνου και έτσι έγινε κάτοικος του αριθμού 10 της Donwing Street. Μέχρι και σήμερα έχει δει να κλείνουν την πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας τέσσερις πρωθυπουργοί. Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Τερέζα Μέι, τον Μπόρις Τζόνσον και την Λιζ Τρας. 

Σημειώνεται πως ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας ομιλίας του στη Βουλή έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον συμπαθέστατο Λάρι. «Δυστυχώς, δεν μπορώ να πάρω μαζί μου τον Λάρι. Ανήκει στο σπίτι και το προσωπικό τον αγαπά πολύ, όπως κι εγώ», είχε πει τότε ο Κάμερον.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γίνει viral. Μάλιστα έχει καταγραφεί να κυνηγάει περιστέρια, ενώ το 2018 καταγράφηκε να «συνοδεύεται» από έναν αστυνομικό στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας.
Κατά τη διάρκεια της εντεκαετούς παραμονής του στον αριθμό 10 έχει «συναντηθεί» με πολλούς ηγέτες, ανάμεσά τους ο Μπαράκ Ομπάμα, που επισκέφθηκε τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία το 2011. Αν και ο γάτος συνήθως δεν είναι φιλικός με τους άνδρες, δεν φάνηκε να ενοχλείται από τον άλλοτε πρόεδρο των ΗΠΑ. Και ενώ φαινόταν να συμπαθεί τον κ. Ομπάμα κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να ισχύει με την περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό διότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στην πρωθυπουργική κατοικία εκείνος προτίμησε να κοιμηθεί κάτω από το αυτοκίνητο του.

«Φαίνεται σαν χθες που ο Λάρι ήρθε στο καταφύγιό μας ως αδέσποτο που χρειαζόταν ένα σπίτι. Δεν πιστεύω ότι κάποιος τότε μπορούσε να φανταστεί πόσο απίστευτη θα εξελισσόταν η ζωή του», είχε αναφέρει σε δηλώσεις της η Λίντσεϊ Κουίνλαντ από το καταφύγιο Battersea.

«Στα χρόνια του στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει αποδειχθεί μόνο εξαιρετικός πρεσβευτής του Battersea, αλλά έχει δείξει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πόσο απίστευτες είναι οι γάτες που έχουν διασωθεί», συμπλήρωσε η Κουίνλαντ.

Η ιστορία του Λάρι είναι μία ακόμη απόδειξη γιατί όλα τα ζώα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας ότι «τη μία στιγμή μπορεί να είναι ένα παραμελημένο αδέσποτο και την επόμενη μία από τις πιο αγαπητές πολιτικές φιγούρες του έθνους, με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας - Νέος πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα

Αγρίνιο: Τι ζωγράφισε το 4χρονο αγόρι και οδήγησε στην αποκάλυψη της φρίκης

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έκοψαν στη μέση τον ελληνικό εθνικό ύμνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης