Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό τζετ εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό αεροσκάφος

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό τζετ εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό αεροσκάφος

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας επικοινώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του ζητώντας εξηγήσεις - Η Μόσχα απέδωσε το περιστατικό σε τεχνική δυσλειτουργία

sukhoi_su27_arthro
Ένα ρωσικό μαχητικό SU-27 εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος που περιπολούσε σε προκαθορισμένη διαδρομή στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 29 Σεπτεμβρίου, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας.

Ο Γουάλας είπε στο κοινοβούλιο ότι η Βρετανία ανέστειλε προσωρινά τις περιπολίες μετά το επικίνδυνο περιστατικό και εξέφρασε την ανησυχία του στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ζητώντας εξηγήσεις.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας και ο Γουάλας σημείωσε ότι η Βρετανία έχει τώρα ξαναρχίσει τις περιπολίες, οι οποίες πλέον γίνονται συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών.

597B76A1
Αεροσκάφος ηλεκτρονικής επιτήρησης τύπου RC-135W Rivet Joint της RAF


Σχετικά με το τι συνέβη μεταξύ του ρωσικού μαχητικού και του βρετανικού αεροπλάνου, τύπου RC-135 Rivet Joint, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να μοιραστώ με τη Βουλή λεπτομέρειες για ένα πρόσφατο περιστατικό στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Στις 29 Σεπτεμβρίου ένα άοπλο RAF RC-135 Rivet Joint, αεροσκάφος που περιπολούσε τακτικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ''αλληλεπίδρασε'' με δύο ρωσικά οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη SU-27. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα αεροσκάφη, βέβαια.

Μάλιστα, ένα από τα αεροσκάφη SU-27 απελευθέρωσε έναν πύραυλο προς το RAF Rivet Joint πέρα ​​από την οπτική εμβέλεια. Ο συνολικός χρόνος της αλληλεπίδρασης μεταξύ του ρωσικού αεροσκάφους και του Rivet Joint ήταν περίπου 90 λεπτά. Η περιπολία ολοκληρώθηκε και το αεροσκάφος επέστρεψε στη βάση».

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: «Όπως έστρωσε, ας κοιμηθεί» λένε πρώην σύζυγος και γιος του Ηλία Μίχου

Ρωσία: Ο Πούτιν φοβάται ότι έχουν παρεισφρήσει Ουκρανοί σαμποτέρ

Λευκάδα: Σε χαράδρα 200 μέτρων έπεσε το ζευγάρι - Γεωπόνος ο 75χρονος που έχασε τη ζωή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης