Βρετανία: Παρελθόν από την κυβέρνηση της Τρας και η υπουργός Εσωτερικών

Βρετανία: Παρελθόν από την κυβέρνηση της Τρας και η υπουργός Εσωτερικών

Ως επικρατέστερος να τη διαδεχθεί φέρεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς

000_32HT4AL
Το «πουλόβερ» σταδιακά ξηλώνεται και η κυβέρνηση της Λιζ Τρας χάνει καθημερινά έδαφος, με τη Συντηρητική πρωθυπουργό ωστόσο να δηλώνει αγωνίστρια, αρνούμενη την ίδια στιγμή να παραιτηθεί. Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπράβερμαν, αποτελεί εδώ και λίγη ώρα «παρελθόν» από το κυβερνητικό σχήμα, λίγα 24ωρα μετά την καρατόμηση του υπουργού Οικονομικών.

Στην επιστολή της προς την πρωθυπουργό Λιζ Τρας, την οποία η παραιτηθείσα υπουργός Εσωτερικών δημοσιοποίησε μέσω Twitter, η Σουέλα Μπράβερμαν παραδέχεται ότι έστειλε επίσημο έγγραφο μέσω του προσωπικού της e-mail, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας της κυβέρνησης.

«Έκανα λάθος, αποδέχομαι την ευθύνη και παραιτούμαι», υπογραμμίζει.

Στη συνέχεια, η Σουέλα Μπράβερμαν εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με την προσήλωση της κυβέρνησης Τρας στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «αθέτησε βασικές υποσχέσεις», αναφέροντας ειδικότερα την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Η παραίτηση της Σουέλα Μπράβερμαν - η οποία διεκδίκησε την ηγεσία των Συντηρητικών στην εσωκομματική διαδικασία για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον - λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, προκαλεί νέους κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να παραμείνει στην εξουσία παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί.

Νέος υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να διοριστεί ο Γκραντ Σαπς (πρώην υπουργός Μεταφορών), σύμφωνα με τον Guardian και το BBC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Χωρίς δεύτερη αναμνηστική δόση το 80% των άνω των 60 - Ανησυχία για την «διπλή απειλή» με γρίπη

Ντρου Μπάριμορ: Αποκάλυψε γιατί έχει να κάνει σεξ από το 2016


Βιασμός 12χρονης: Με 35 ονόματα η «κόκκινη λίστα» της ΕΛΑΣ - Στο επίκεντρο ο 40χρονος διαχειριστής οίκου ανοχής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης