Πανικός στη Νορβηγία: Εντοπίστηκαν drone στο FIR της - Έκλεισαν δύο αεροδρόμια για λόγους ασφαλείας

Πανικός στη Νορβηγία: Εντοπίστηκαν drone στο FIR της - Έκλεισαν δύο αεροδρόμια για λόγους ασφαλείας

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις Ρώσων που έκρυβαν drone στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους

000_32LB97T
Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι αρχές της Νορβηγίας μετά τον εντοπισμό drone στον ουρανό της σκανδιναβικής χώρας. Για το λόγο αυτό, δύο αεροδρόμια της χώρας έχουν κλείσει προληπτικά, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το ίδιο ισχύει και για τον εναέριο χώρο πάνω από μια μεγάλη μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου αερίου. Οπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα, οι νορβηγικές αρχές έχουν προχωρήσει σε επτά συλλήψεις Ρώσων που έκρυβαν drone στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, η αστυνομία του Μπέργκεν προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα εντοπίστηκαν drone πάνω από το αεροδρόμιο του Μπέργκεν. Δεν ξέρουμε αν ήταν ένα ή περισσότερα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ήταν τουλάχιστον ένα», δήλωσε εκπρόσωπός της.

Με την αστυνομία και τις κρατικές αρχές ασφαλείας της Νορβηγίας να βρίσκονται επί ποδός , πολλά σκανδιναβικά ΜΜΕ διερωτώνται τι ακριβώς συμβαίνει με τα drone που κόβουν βόλτες τις τελευταίες ώρες στον ουρανό της σκανδιναβικής χώρας κι αν η Ρωσία σχεδιάζει πράξεις δολιοφθοράς.

Μετά τις πρόσφατες διαρροές σε τρεις υποθαλάσσιες γραμμές των ρωσικών αγωγών Nord Stream 1 και 2, η Νορβηγία αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις , τα αεροδρόμια και τις πλατφόρμες γεώτρησης.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι αρχές εντόπισαν drone πάνω από το Kårstø. Εκεί, το υγραέριο ρέει από το εργοστάσιο επεξεργασίας αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Europipe II. Το εργοστάσιο θεωρείται το σημαντικότερο «λιμάνι» εξαγωγής υγραερίου στην Ευρώπη. Ωστόσο , μετά τον εντοπισμό ύποπτων drone, ήταν ξεκάθαρο ότι κάτι συνέβαινε και για τον λόγο αυτό ο εναέριος χώρος του εργοστασίου έχει πλέον κλείσει .

Σε δηλώσεις του στην νορβηγική εφημερίδα «VG», o Anders Romarheim, επικεφαλής του Κέντρου Διεθνούς Ασφάλειας στη Νορβηγική Στρατιωτική Ακαδημία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ καλοί για την φροντίδα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων μας. Ωστόσο, δεν είμαστε τόσο καλοί στον τρόμο και το σαμποτάζ. Για να το πω πιο ωμά, είμαστε πολύ καλοί στην αντιμετώπιση των ατυχημάτων. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό όταν πρόκειται για τον Πούτιν».




Ειδήσεις σήμερα:

Στρατιωτικό νόμο στις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας κήρυξε ο Πούτιν

Ξεφούσκωσαν οι λογαριασμοί ρεύματος χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής - Δείτε παραδείγματα

Πτώση 19χρονου στο ΑΠΘ: «Ήταν σωριασμένος και μας έλεγε "καλέστε ασθενοφόρο"», λένε συμφοιτητές του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης