Τηλεφωνική επικοινωνία Σάλιβαν - Καλίν για F16, Αιγαίο και πόλεμο στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Σάλιβαν - Καλίν για F16, Αιγαίο και πόλεμο στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

kalin
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είχε ο εκπροσώπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά την επικοινωνία τους συζητήθηκαν οι διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, η συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία και την ενέργεια, ο πόλεμος στην Ουκρανία, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο και άλλα περιφερειακά ζητήματα. Ωστόσο, δεν έλλειψε η επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το cnnturk, o Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ο Τούρκος αξιωματούχος κάλεσε, δε, την Ελλάδα να βάλει τέλος σε ενέργειες και προκλητικές δηλώσεις που αγνοούν το διεθνές δίκαιο.

Η τοποθέτηση Καλίν έρχεται στον απόηχο της διεθνοποίησης των τουρκικών προκλήσεων εκ μέρους της Ελλάδας.

Παράλληλα, εκφράστηκαν οι προσδοκίες της Τουρκίας για την άνευ όρων ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του αιτήματος προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16 από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Εκφράστηκε επίσης η ανησυχία για την εμβάθυνση και όξυνση του πολέμου στην Ουκρανία. Τονίστηκε ότι κάθε είδους διπλωματικές προσπάθειες είναι σημαντικές για τον μετριασμό των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτόν τον πόλεμο στους τομείς της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, της οικονομίας, της ενέργειας και της επισιτιστικής ασφάλειας. Αναφέρθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις πρωτοβουλίες διπλωματικής λύσης, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης της διάρκειας της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για τις αποστολές σιτηρών.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: «Ο Μίχος με πήγαινε σε οίκο ανοχής, με έβαζε να "βλέπω" μέχρι πέντε άνδρες» κατέθεσε η ανήλικη

Ρωσία: Μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε σε πολυόροφο κτίριο Δείτε βίντεο

Η «Ιωάννα της Λωραίνης» του Κιέβου φόρεσε νυφικό αλλά δεν αποχωρίστηκε το όπλο της - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης