Τουρκία: «Εφικτό να συμβεί» λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας για την εναλλακτική διαδρομή αερίου που πρότεινε ο Πούτιν

Τουρκία: «Εφικτό να συμβεί» λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας για την εναλλακτική διαδρομή αερίου που πρότεινε ο Πούτιν

«Πρώτη φορά ακούμε αυτή την πρόταση από τον Πούτιν», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ για το ενδεχόμενο η Τουρκία να αντικαταστήσει τους Nord Stream σαν διαδρομή μεταφοράς αερίου στην Ευρώπη

fatih_donmez_xr
Το ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό νωρίτερα την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, να μεταφερθεί η διαμετακόμιση αερίου στην Ευρώπη από τους αγωγούς Nord Stream της Βαλτικής στη Μαύρη Θάλασσα και την Τουρκία, σχολίασε ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, σημειώνοντας, σύμφωνα με το Ria Novosti, πως «αυτό είναι εφικτό τεχνικά και θα πρέπει να μελετηθεί λεπτομερώς».

«Σχετικά με την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν, την ακούσαμε, φυσικά, για πρώτη φορά. Είναι μάλλον πολύ νωρίς για να πούμε ότι ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Για εμάς, πρόκειται για μια νέα πρόταση. Πρέπει να συζητήσουμε τεχνικά, εμπορικά και νομικά ζητήματα. Αλλά η Τουρκία είναι πολύ ενεργή και συνεργάζεται με τη Ρωσία, έχουμε υλοποιήσει πολύ μεγάλα τεχνολογικά έργα μαζί, είμαστε πολύ αξιόπιστοι εταίροι» σημείωσε αρχικά ο Ντονμέζ.

«Ο αγωγός Turkish Stream είναι το πρώτο από τα μεγάλα διεθνή έργα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για τον σταθμό στο Ακούγιου. Νομίζω ότι αυτή η πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να συζητηθεί λεπτομερώς, τεχνικά είναι δυνατόν να συμβεί» πρόσθεσε ο Ντονμέζ, μιλώντας στο ενεργειακό φόρουμ της Ρωσίας.


Ειδήσεις σήμερα:

«Επιχείρηση παγετός» από τον Πούτιν - Σχέδιο για να «πνίξει» ενεργειακά την Ουκρανία

Ομολόγησαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη, αρνούνται τον βιασμό οι δύο κατηγορούμενοι


Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή του τροχαίου της Κυβέλης του GNTM4 που σκοτώθηκε ο 60χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης