Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ κατά ΗΠΑ: Εσείς κερδίζετε από το σαμποτάζ στους Nord Stream

Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ κατά ΗΠΑ: Εσείς κερδίζετε από το σαμποτάζ στους Nord Stream

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Δύση διαστρεβλώνει τις αναφορές για χρήση πυρηνικών όπλων

lavrof
Με δηλώσεις κατά των ΗΠΑ συνεχίζουν οι Ρώσοι αξιωματούχοι να «χτίζουν» τη ρητορική τους υπέρ της μη εμπλοκής τους στην υπόθεση των διαρροών στους αγωγούς φυσικού αερίου. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζουν από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream» υποστήριξε, συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του ο Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ χαρακτήρισε «αμυντικού χαρακτήρα» τυχόν χρήση πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε δε, ότι η Δύση διαστρεβλώνει τις ρωσικές αναφορές για χρήση πυρηνικών όπλων.

«Η απάντηση στο ερώτημα ποιος ωφελείται από αυτές τις εξελίξεις (στους Nord Stream) είναι προφανής. Αυτοί που κυρίως κερδίζουν είναι οι ΗΠΑ και οι προμηθευτές τους ακριβού LNG» ισχυρίστηκε ο Λαβρόφ.

«Ενδεικτικό είναι επίσης η άρνηση της Σουηδίας και της Δανίας να επιτρέψουν στη Ρωσία και τη (ρωσική) εταιρεία διαχείρισης αγωγών να συμμετάσχουν στην έρευνα, ενώ δεν υπήρξαν αντιρρήσεις από την πλευρά τους να εκφράσουν οι Αμερικανοί ετοιμότητα ''να συμμετάσχουν στη διαδικασία''» πρόσθεσε.

«Είναι οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους που προσπαθούν να εισάγουν την πυρηνική ρητορική στη δημόσια συζήτηση» επέμεινε ο Σεργκέι Λαβρόφ. Όπως συμπλήρωσε, «οι Δυτικοί διαστρεβλώνουν τα πάντα, ισχυριζόμενοι ότι η Ρωσία εκφράζει πυρηνικές απειλές και ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Ουκρανίας, χειραγωγώντας και λέγοντας ξεκάθαρα ψέματα»

«Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι η πολιτική μας για την πυρηνική αποτροπή έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα» τόνισε, ακόμη, ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύπελλο Ελλάδος: Κληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ - Όλα τα ζευγάρια της πέμπτης φάσης

Μακρυπούλια στη δίκη Φιλιππίδη: Δεν θυμάμαι την πρώτη καταγγέλλουσα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στις Φιλιππίνες η Λυδία, κόρη της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης