Άμεση ανάλυση Bild: Πώς ο νέος «σφαγέας» της Ρωσίας Σεργκέι Σουροβίκιν θα εξοντώσει τους Ουκρανούς

Άμεση ανάλυση Bild: Πώς ο νέος «σφαγέας» της Ρωσίας Σεργκέι Σουροβίκιν θα εξοντώσει τους Ουκρανούς

«Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες για να κάνει πράξη το όραμα του Πούτιν ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν: Την εξόντωση Ουκρανών» επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα

000_VG4FU
Ποια τακτική θα ακολουθήσει ο νέος «χασάπης» της Ρωσίας για την εξόντωση των Ουκρανών στο μέτωπο του πολέμου; «O 56χρονος Σεργκέι Σουροβίκιν- σήμερα έχει γενέθλια- διορίστηκε από τον Πούτιν ουσιαστικά για να βγάλει το φίδι από την τρύπα... Να κερδίσει δηλαδή το χαμένο έδαφος στον πόλεμο καθώς οι Ρώσοι στρατιώτες που είναι εξαντλημένοι και το ηθικό τους είναι πεσμένο, έχουν οπισθοχωρήσει σε πολλές περιοχές καθώς προελαύνουν τα ουκρανικά στρατεύματα αναλαμβάνοντας εκ νέου τον έλεγχο πολλών περιοχών.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Ρώσος που έχει εμπιστευτεί ο Πούτιν να εξοντώσει τον εχθρό, έδωσε το «στίγμα» του, μόλις δύο ημέρες αφότου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα. «Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες για να κάνει πράξη το όραμα του Πούτιν ο νέος υψηλόβαθμος Ουκρανός στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν:την εξόντωση Ουκρανών», επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ο Σουροβίκιν, ο νέος Ρώσος διοικητής του πολέμου της Ουκρανίας, απέκτησε για πρώτη φορά κακή φήμη κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος του 1991 που εξαπέλυσαν οι Σοβιετικοί σκληροπυρηνικοί, όταν ηγήθηκε ενός τμήματος όπλων που διέσχισε οδοφράγματα που είχαν στήσει διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας.
Στη σύγκρουση σκοτώθηκαν τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων ο ένας καταπλακώθηκε. Η αδίστακτη φήμη του ενισχύθηκε το 2004 όταν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας συνταγματάρχης που υπηρετούσε υπό τον ίδιο, αυτοκτόνησε αφού έλαβε έντονη επίπληξη από τον Σουροβίκιν.

Σήμερα, στα 56α γενέθλιά του, ο «χασάπης» του Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των ευρωπαϊκών κυρώσεων, εφαρμόζει την ίδια στρατηγική που είχε εφαρμόσει στη Συρία μεταξύ των ετών 2017-2019. Ο Σουροβίκιν, γνωστός και μη εξαιρετέος για τα εγκλήματα πολέμου σε βάρος του λαού της Συρίας, βομβάρδισε τότε τους αντάρτες σκοτώνοντας όμως και τις οικογένειές τους.

Κλείσιμο
Οι βόμβες σε νοσοκομεία, σχολεία και αποθήκες σιτηρών ήταν και είναι οι αγαπημένοι του στόχοι. Τότε είχε δοκιμάσει νέα ρωσικά όπλα για να εξοντώσει τον άμαχο πληθυσμό και στη συνέχεια υπερηφανευόταν για την αποτελεσματικότητα της ρωσικής ηγεσίας. Η ιδέα του να εξαπολύσει χθες το πρωί ένα άνευ προηγουμένου κύμα επιθέσεων σε πόλεις της Ουκρανίας, δεν ξάφνιασε όλους όσους τον γνωρίζουν καλά.

Πάνω από 20 τοποθεσίες στην Ουκρανία δέχθηκαν χθες επίθεση από πυραύλους Κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και ιρανικά drones καμικάζι.
Ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε περισσότερους από 100 πυραύλους προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας από ρωσικές βάσεις και πολεμικά πλοία στην Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα. Από την πλευρά της, η ουκρανική αεράμυνα μπόρεσε να αναχαιτίσει πολύ λιγότερο από τα μισά, αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Επιπλέον, το καθεστώς Πούτιν χρησιμοποίησε ξανά το έδαφος της Λευκορωσίας για να επιτεθεί στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις στα βορειοδυτικά της χώρας με ιρανικά drones καμικάζι Shahid-136. Οι στόχοι του Σεργκέι Σουροβίκιν είναι αφενός καθαρά συμβολικοί με στόχο να σπάσει τον... τσαμπουκά των Ουκρανών.

Δεν είναι τυχαίο ότι, στο Κίεβο, ένας πύραυλος χτύπησε το μνημείο του εθνικού ήρωα της Ουκρανίας Mykhailo Hrushevskyi κοντά στο πανεπιστήμιο της ουκρανικής πρωτεύουσας προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Κι ένας άλλος πύραυλος χτύπησε ένα πάρκο και μία παιδική χαρά στην «καρδιά» του Κιέβου.

Πολιτικοί αναλυτές υποθέτουν ότι όλα αυτά έγιναν ως αντίποινα για την καταστροφή της Γέφυρας Κερτς στην Κριμαία για την οποία το Κρεμλίνο τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Ωστόσο, οι στόχοι του «χασάπη» της Ουκρανίας είναι κυρίως οι υποδομές ζωτικής σημασίας σε όλη τη χώρα.

Ο στρατηγός Σουροβίκιν είναι η απάντηση του Πούτιν στους επικριτές του Ρώσου προέδρου, οι οποίοι έχουν επανειλημμένως έχουν παραπονεθεί τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να «έχει φως και θέρμανση τον χειμώνα» ώστε να υποφέρει περισσότερο από την ίδια τους τη χώρα την ώρα που πολλοί Ρώσοι στρατιώτες υποχωρούν σε πολλά μέτωπα, κυρίως στα νοτιοανατολικά.

Με τις χθεσινές επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανία , ο «σφαγέας» του Πούτιν μπορεί να δώσει την σωστή απάντηση στον Τσετσένο ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ και το φερέφωνό του, Γεβγκένι Πριγκοζίν που τον έχουν κατηγορήσει εμμέσως ότι αφήνει τους στρατιώτες του να ενεργήσουν «πολύ ήπια». Κι αυτό την ώρα που τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία μετά από επτά μήνες πολέμου, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων αμάχων.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο, στο μέτωπο του πολέμου, νότια και ανατολικά της Ουκρανίας, τίποτα δεν άλλαξε υπέρ της Ρωσίας. Στη Χερσώνα, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε την προέλασή του απελευθερώνοντας πέντε περιοχές που βρίσκονταν υπό τον ρωσικό έλεγχο.

Πάντως, όσο σκληρή και ανελέητη είναι η νέα στρατηγική του Σουροβίκιν, είναι το τελευταίο χαρτί που παίζει η ρωσική ηγεσία για να ανατρέψει το δυσμενές σε βάρος της κλίμα στον πόλεμο μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ενός «πραξικοπήματος από την δεξιά πτέρυγα του Κρεμλίνου».


Ειδήσεις σήμερα:

Παυλίνα Βουλγαράκη στο συνέδριο του Marie Claire: «Βίωσα κακοποιητική σχέση - Με έπειθε ότι εγώ ζω λάθος»

Τομ Κρουζ: Απολυμένος υπάλληλος καταγγέλλει ότι τον χρηματοδοτούν Ρώσοι ολιγάρχες - Ο ηθοποιός προσέλαβε μπράβους!

Αποκάλυψη από την Πιλάρ Ρούμπιο: «Κάνουμε κάθε μέρα σεξ με τον Σέρχιο Ράμος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης