Γιατί είναι τεράστιας σημασίας χτύπημα η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Γιατί είναι τεράστιας σημασίας χτύπημα η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Ο  Βρετανός αναλυτής Μάικλ Κλάρκ εξηγεί τις συνέπειες για την οικονομία αλλά κυρίως για τη φήμη και το στρατιωτικό κύρος της Ρωσίας

crimea-bridge-map-0
Ένα βαθύ και στρατηγικό πλήγμα δέχθηκε η Ρωσία από τη σημερινή έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας. Ο αναλυτής ασφάλειας και άμυνας, Μαικλλ Κλάρκ, εξηγεί ότι η Ρωσία μπορεί να αποκαταστήσει τις ζημιές σε γρήγορο χρόνο, όμως θα χρειαστεί περισσότερο για την φήμη της.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τον Κλαρκ, έγινε είτε από «χτύπημα» πυραύλου ή επιχείρηση σαμποτάζ. Είναι στρατηγικής σημασίας η συγκεκριμένη γέφυρα, όχι μόνο επειδή συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία αλλά και επειδή είναι ο βασικός οδικός άξονας όπου η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό ώστε να ενισχύσει τις δυνάμεις της στο μέτωπο με την Ουκρανία.
@skynews Attack on #Kerch bridge is a symbolic and logistical hit on #Russia ♬ original sound - Sky News
Είναι όμως και συμβολικής σημασίας το χτύπημα, προσωπικό πλήγμα για τον Ρώσο πρόεδρο. Στα εγκαίνια αυτής της γέφυρας, το 2018 ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στήσει ένα πανηγυρικό σόου με τον ίδιο να βρίσκεται εκεί και μάλιστα να οδηγεί νταλίκα. Για τον ίδιο, ήταν ύψιστης σημασίας να παραδοθεί και να φτιαχτεί επί των ημερών του.

Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο, δεν έιναι μόνο πόσος καιρός θα χρειαστεί ώστε να αποκατασταθούν οι πραγματικές ζημιές, αφού ήδη μια λωρίδα έχει δοθεί σε κυκλοφορία. Το πραγματικό ερώτημα είναι η νέα αποδυνάμωση της Ρωσίας και πως θα διαχειριστεί αυτό το νέο και ισχυρό πλήγμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ευρωπαίοι είδαν στην Πράγα το πραγματικό πρόσωπο του Ερντογάν - Καρότο και μαστίγιο από Μητσοτάκη

Αποφυλακίστηκε η απατεώνισσα του Instagram Άννα Σόροκιν και νοίκιασε σπίτι στο Μανχάταν

Η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει τις δοκιμές πυραύλων μέτρο νόμιμης άμυνας μπροστά στις «στρατιωτικές απειλές» των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης