Σεργκέι Σουροβίκιν: O νέος διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Σεργκέι Σουροβίκιν: O νέος διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Τον Φεβρουάριο του 2022 προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ ως «υπεύθυνος για την  εφαρμογή δράσεων και πολιτικών που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας»

sergey-surovikin
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέθεσε στον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν τη διοίκηση όλων των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν εμπλακεί στην Ουκρανία, όπως ανέφερε σε μία σημερινή ανακοίνωσή του.

Η αλλαγή αυτή ακολουθεί την απομάκρυνση, όπως αναφέρθηκε στις αρχές της εβδομάδας των δύο διοικητών από τις συνολικά πέντε στρατιωτικές διοικήσεις της Ρωσίας.
«Διεφθαρμένος και βάναυσος»

Ο Σεργκέι Σουροβίκιν, ο πρώην διοικητής των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία, είναι «ένας διαβόητα διεφθαρμένος και βάναυσος στρατηγός ακόμη και με τα πρότυπα του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει ο επικεφαλής του γραφείου των FT στη Μόσχα.

Από το 2017, ο Σουροβίκιν ηγείται των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, ένα γραφείο που δημιουργήθηκε το 2015 όταν η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, οι Αεροπορικές και Πυραυλικές Δυνάμεις και οι Διαστημικές Δυνάμεις τέθηκαν υπό μία διοίκηση.

Κλείσιμο
Τον Ιούνιο, τοποθετήθηκε επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια Ουκρανία. Είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στο Τατζικιστάν, την Τσετσενία και τη Συρία.

Τον Φεβρουάριο του 2022 προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «υπεύθυνος για την ενεργή υποστήριξη και εφαρμογή δράσεων και πολιτικών που υπονομεύουν και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα ή την ασφάλεια στη χώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ευρωπαίοι είδαν στην Πράγα το πραγματικό πρόσωπο του Ερντογάν - Καρότο και μαστίγιο από Μητσοτάκη

Αποφυλακίστηκε η απατεώνισσα του Instagram Άννα Σόροκιν και νοίκιασε σπίτι στο Μανχάταν

Η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει τις δοκιμές πυραύλων μέτρο νόμιμης άμυνας μπροστά στις «στρατιωτικές απειλές» των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης