Ουκρανία - Λιόλιος: «Είμαστε στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου»

Ουκρανία - Λιόλιος: «Είμαστε στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου»

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για την προστασία των προσαρτημένων περιοχών», είχε δηλώσει προ ημερών ο Ρώσος πρόεδρος

oukrania-pirinika
Την εκτίμηση πως ο πλανήτης βρίσκεται στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου έκανε ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών.

«Βρισκόμαστε ενδεχομένως στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου εάν δεν υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση της περιοχής», υπογράμμισε μιλώντας στο Mega.

Σε περίπτωση που η πυρηνική τορπίλη εκτοξευτεί από τη Ρωσία, τότε αυτή είναι ικανή να φτάσει στις ακτές της Αγγλίας, των ΗΠΑ και των συμμάχων του ΝΑΤΟ, τόνισε ο κ. Λιόλιος, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πυρηνικής δοκιμής.

«Είχα προβλέψει ότι πριν χρησιμοποιηθούν τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας θα υπάρξει μια προειδοποιητική βολή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnd8k0ew8kgp)

Κλείσιμο
«Αυτή τη στιγμή που έχουν οριστεί νέα σύνορα στην περιοχή, εάν υπάρξει επανάκτηση των περιοχών από την Ουκρανία διακυβέβεται η έκταση της Ρωσίας. Αυτό θα ενεργοποιήσει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας και φυσικά αναμένει η Ρωσία επίθεση από το ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν αυτές οι πυρηνικές τορπίλες».

Εάν ο Πούτιν αποφασίσει να κάνει πραγματικότητα τις απειλές του τότε οι χώρες θα έρθουν αντιμέτωπες με ραδιενεργό μόλυνση, κατέληξε ο κ. Λιόλιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Η διαφορά ηλικίας θα είναι για τους δικούς σου μεγάλο πρόβλημα, έγραφε στην Άννα ο 56χρονος

«Αν δεν στείλεις φωτογραφίες, θα σε κάνω ξεφτίλα» – Πώς εκβίαζαν τα θύματά τους οι δράστες του μαζικού revenge porn

Μποϊκοτάζ από το Παρίσι και άλλες έξι γαλλικές πόλεις στο Μουντιάλ του Κατάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης