Ισπανία: Λιγότεροι τουρίστες φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο

Ισπανία: Λιγότεροι τουρίστες φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο

Σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι στους ξένους τουρίστες, ωστόσο κάτω από το επίπεδο που είχε θέσει ως στόχο η Μαδρίτη 

spain_tourists
Ο αριθμός των ξένων τουριστών αυξήθηκε σημαντικά αυτό το καλοκαίρι στην Ισπανία, χάρη στην άρση των περιορισμών της Covid, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το επίπεδο ρεκόρ που καταγράφηκε πριν από την πανδημία και το οποίο ήλπιζε να πετύχει και πάλι η Μαδρίτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η χώρα, δεύτερος στον κόσμο τουριστικός προορισμός μετά τη Γαλλία πριν από την κρίση της Covid-19, υποδέχθηκε 9,1 εκατ. τουρίστες τον Ιούλιο και 8,8 εκατ. τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία (INE).

Οι αριθμοί αυτοί είναι αυξημένοι κατά 106,2% και κατά 69,7% συγκριτικά με το επίπεδο του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2021, ενώ οι δύο αυτοί μήνες ήταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από αυτούς του καλοκαιριού του 2020, όταν σημείωσαν βουτιά λόγω της πανδημίας.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών παρέμεινε, ωστόσο, χαμηλότερος από τα επίπεδα ρεκόρ του 2019, που η Μαδρίτη ήλπιζε να καταγράψει και πάλι: συνολικά 17,9 εκατ. ταξιδιώτες επισκέφθηκαν την Ισπανία φέτος το καλοκαίρι, συγκριτικά με 20 εκατ. πριν από 3 χρόνια.

«Εξαιρετικά υψηλή τουριστική σεζόν»

Σε ανακοίνωση, η Ισπανίδα υπουργός Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο χαιρέτισε, ωστόσο, «μια εξαιρετική υψηλή τουριστική σεζόν». «Αντιμετωπίζουμε το φθινόπωρο χωρίς ο πληθωρισμός και η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τον πόλεμο» στην Ουκρανία «να βαρύνουν προς το παρόν την ανάκαμψη», πρόσθεσε η ίδια.

Στους οκτώ πρώτους μήνες του έτους, η Ισπανία υποδέχθηκε συνολικά 48 εκατ. τουρίστες, ή 83% του προ της πανδημίας επιπέδου, σύμφωνα με την INE. Οι τουριστικές δαπάνες έφθασαν τα 63,9 δισεκ. ευρώ, ή 92% του ποσού του 2019.

Κλείσιμο
Η τουριστική ανάκαμψη που καταγράφηκε από τις αρχές του έτους κατέστη δυνατή με την επιστροφή των Βρετανών τουριστών (10,2 εκατ. συνολικά), των οποίων ο αριθμός αυξήθηκε επτά φορές σε σχέση με το 2021, αλλά και των Γάλλων τουριστών (7 εκατ., +160%) και των Γερμανών (6,6 εκατ., +157%).

Η Ισπανία, που είχε υποδεχθεί 83,5 εκατ. ξένους επισκέπτες το 2019, υπέστη ισχυρό πλήγμα από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις με στόχο να ανακοπεί η πανδημία της Covid.

Το 2020, η χώρα υποδέχθηκε μόλις 19 εκατ. επισκέπτες. Και τον περασμένο χρόνο, μόλις 31,1 εκατ. ταξιδιώτες ήρθαν στη χώρα, ενώ η κυβέρνηση ανέμενε 45 εκατ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκή συμφωνία για έναν έναν κοινό φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές


Στα δικαστήρια Χρηστίδου και Μαραντίνης - Ο τραγουδιστής δεν πληρώνει διατροφή στα παιδιά του


Λιποθύμησε η Νόνη Δούνια στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης