Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι προτείνει το ειρηνευτικό σχέδιο του… Ελον Μασκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι προτείνει το ειρηνευτικό σχέδιο του… Ελον Μασκ

Επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία και ουδετερότητα για την Ουκρανία είναι οι προτάσεις του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου - Τι απάντησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

elon-musk-m
Έξι και πλέον μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Ελον Μασκ «κατέθεσε» το ειρηνευτικό του σχέδιο για τον τερματισμό της σύγκρουσης ζητώντας από τα εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter να ψηφίσουν σε μια μικρή δημοσκόπηση.

Το σχέδιο αποτελείται από τέσσερα σημεία αλλά χωρά στους 280 χαρακτήρες ενός tweet.



Προτείνει καταρχάς  ο Έλον Μασκ  να ξαναγίνουν οι εκλογές στις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Μόσχας θα πρέπει  να αποσυρθούν αν «αυτή είναι η θέληση του λαού».

Η Κριμαία, πάντως, θα γίνει τμήμα της Ρωσίας «όπως ήταν από το 1783 (μέχρι το λάθος του Χρουτσώφ)». Ο σοβιετικός ηγέτης είχε εντάξει το 1954 την Κριμαία στην Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας, στην επικράτεια της οποίας έμεινε μετά την ανεξαρτητοποίησης.

Κλείσιμο
Τρίτο σημείο: η παροχή νερού προς την Κριμαία πρέπει να διασφαλιστεί και, τέλος, σε ένα τέταρτο σημείο, η Ουκρανία πρέπει να μείνει ουδέτερη.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, ρωτά τους ακολούθους του ο Μασκ, στήνοντας μια μικρή δημοσκόπηση στο Twitter.

Ο Μασκ εκτιμά ότι «είναι πολύ πιθανόν αυτό να είναι τελικά το αποτέλεσμα του πολέμου» και προσθέτει ότι το ερώτημα είναι πόσοι θα πεθάνουν μέχρι τότε.

Και σε ένα τρίτο tweet ο Μασκ θεωρεί ως ελάχιστα πιθανή επίπτωση της ρωσοουκρανικής σύγκρουσης ότι θα φτάσουμε σε πυρηνικό πόλεμο.

Ο Μασκ είχε έμμεση εμπλοκή στον πόλεμο από τις πρώτες εβδομάδες. Έδωσε μάλιστα εντολή για την ενεργοποίηση του δικτύου δορυφόρων Starlink και στην Ουκρανία, δίνοντας στους αμυνόμενους πρόσβαση σε ένα γρήγορο δορυφορικό δίκτυο.

Ωστόσο το σχέδιο μάλλον δεν θα ικανοποιήσει καμία πλευρά. Ήδη ο Μιχαήλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απάντησε μια δικιά του δημοσκόπηση στο Twitter.



Ο Ποντόλιακ προτείνει ότι η Ουκρανία θα απελευθερώσει τα εδάφη της «και την προσαρτημένη Κριμαία» και δεύτερον «η Ρωσία θα αποστρατιωτικοποιηθεί και υποχρεωτικά θα αποπυρηνικοποιηθεί ώστε να μην απειλεί άλλους. Τρίτον οι εγκληματίες πολέμου θα περάσουν από διεθνές δικαστήριο».

Λίγο αργότερα ήλθε και η απάντηση από τον ίδιο τον πρόεδρο Ζελένσκι, με άλλη μία δημοσκόπηση στο Twitter



«Ποιον Έλον Μασκ προτιμάτε, αυτόν που υποστηρίζει τη Ρωσία ή αυτόν που υποστηρίζει την Ουκρανία;»



Ειδήσεις σήμερα:

Αθήνα για τουρκολιβυκή συμφωνία: Έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα - Ο Δένδιας πάει στην Αίγυπτο

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ - Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod εγκατέλειψε τη βάση του στην Αρκτική

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Μόνο «θαύμα» θα σώσει τον παπα-Δημήτρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης