Βουλγαρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα σύνορα λόγω των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία

Βουλγαρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα σύνορα λόγω των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία

Για μεγάλη πίεση που δέχεται η συνοριακή μεθόριος από πρόσφυγες και μετανάστες κάνουν λόγο οι αρχές της Βουλγαρίας

bulgaria-sinora
Σε κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης» λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα σύνορά της με την Τουρκία κήρυξε η Βουλγαρία την μεθόριο στην περιοχή του Χάσκοβο.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η περιφερειάρχης της περιοχής του Χάσκοβο, η απόφαση ελήφθη λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται η συνοριακή μεθόριος από πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονται από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία.

Σημειώνται ότι η Βουλγαρία έχει ορθώσει φράχτη σε μήκος 200 χιλιομέτρων στα σύνορα της με την Τουρκία. Αυτό, ωστόσο, δεν έχει αναχαιτίσει τις μεταναστευτικές ροές με τους κατοίκους της μεθορίου να διαμαρτύρονται για κλοπές, επιθέσεις, εμπρησμούς κ.α από μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Το θέμα των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα σύνορα των δυο χωρών συζήτησαν την Τετάρτη στον Έβρο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας Ιβάν Δεμερτζίεφ, υπογραμμίζοντας την ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα.

Λίγες ώρες αργότερα, μάλιστα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι μόνο την Τετάρτη και μετά από «οργανωμένο σχέδιο» επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μέσω του Έβρου συνολικά 1.500 παράνομοι μετανάστες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτα-πόρτα και με απειλές ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία


Βγήκαν τα αποτελέσματα για τα 200.000 voucher διακοπών του «Τουρισμός για όλους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης