Βασίλισσα Ελισάβετ: Όσα έγιναν στην ιδιωτική ταφή - «Φυσικά και υπήρξαν δάκρυα»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όσα έγιναν στην ιδιωτική ταφή - «Φυσικά και υπήρξαν δάκρυα»

Εκτός Λονδίνου βρίσκεται και πάλι ο βασιλιάς Κάρολος αφού ταξίδεψε μέχρι το Μπαλμόραλ για να «θρηνήσει ιδιωτικά» τη μητέρα του

vasilissa-elisavet
Ο βασιλιάς Κάρολος ταξίδεψε αεροπορικώς στη Σκωτία για να θρηνήσει ιδιωτικά τη βασίλισσα Ελισάβετ, στο κτήμα Μπαλμόραλ όπου πέθανε η μητέρα του.

Ο Βρετανός μονάρχης αναχώρησε από τη RAF Northolt με το ιδιωτικό αεροσκάφος που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και προσγειώθηκε στο Αμπερντίν χθες το μεσημέρι, μαζί με την σύζυγό του, Καμίλα.

Η πτήση του βασιλιά Κάρολου στη Σκωτία ήρθε μετά τη δημοσίευση μιας άγνωστης μέχρι σήμερα φωτογραφίας της βασίλισσας Ελισάβετ της να κάνει πεζοπορία στο Μπαλμόραλ- η οποία κυκλοφόρησε μόλις ολοκληρώθηκε η ιδιωτική κηδεία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το βράδυ της Δευτέρας, όπως μεταδίδει η Daily Mail.
Η κηδεία ήταν μόνο για στενά μέλη της βασιλικής οικογένειας -και εντελώς ιδιωτική- αλλά ανώτερη βασιλική πηγή δήλωσε στην Evening Standard: «Ναι, υπήρξαν δάκρυα. Φυσικά και υπήρξαν. Αλλά τουλάχιστον η Αυτού Μεγαλειότης έχει ησυχάσει τώρα».

Είναι ενδεικτικό ότι ο βασιλιάς επισκέπτεται το κτήμα που η μητέρα του «αγαπούσε περισσότερο» στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Cairngorms μετά τον ενταφιασμό της στον οικογενειακό τάφο.  Ο βασιλιάς Κάρολος είχε αποσυρθεί στο απομονωμένο σπίτι του στην ουαλική ύπαιθρο μέσα σε 24 ώρες από την κηδεία του πατέρα του τον Απρίλιο του 2021.

Κλείσιμο
Ο μονάρχης θα επισκεφθεί το σπίτι όπου πέθανε η μητέρα του πριν από μερικές μέρες. Πιθανότατα θα μείνει στο Birkhall, το σπίτι του στο κτήμα Μπαλμόραλ στο Aberdeenshire, το οποίο απέχει περίπου επτά μίλια από το κεντρικό κάστρο. Κληρονόμησε το Birkhall από την βασιλομήτωρ μετά τον θάνατό της το 2002.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ιμάμογλου απειλείται με αποκλεισμό από την πολιτική ζωή της Τουρκίας για τέσσερα χρόνια

Όπου φύγει-φύγει οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση Πούτιν - Aνάρπαστα τα αεροπορικά εισιτήρια

Επιχείρηση «Χρυσή Σφαίρα»: Η επιθυμία του Καρόλου για «λιτή τελετή στέψης» και η πιθανή ημερομηνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης