Ο Πολ Χάγκις θα ισχυριστεί στη δίκη ότι πίσω από τη μήνυση για βιασμό κρύβεται η... Σαϊεντολογία

Ο Πολ Χάγκις θα ισχυριστεί στη δίκη ότι πίσω από τη μήνυση για βιασμό κρύβεται η... Σαϊεντολογία

Ο 69χρονος βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι η εκκλησία, την οποία εγκατέλειψε το 2009, είχε ξεκινήσει «βεντέτα» εναντίον του

paul_haggis
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πολ Χάγκις πρόκειται να ισχυριστεί στη δίκη του που ξεκινάει τον επόμενο μήνα, ότι η εκκλησία της Σαϊεντολογίας βρίσκεται πίσω από τη μήνυση που κατέθεσε η Χέιλι Μπρέεστ εναντίον του για βιασμό.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Χάγκις, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε το φιλμ Crash του 2006, που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας εκείνη τη χρονιά, κατηγορείται από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ότι τη βίασε το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου του 2013.

Ο 69χρονος σκηνοθέτης, που εγκατέλειψε τη Σαϊεντολογία το 2009 μετά από 30 χρόνια στους κόλπους της, υποστηρίζει ότι η εκκλησία έχει ξεκινήσει «βεντέτα» εις βάρος του επειδή έκανε αρνητικές δηλώσεις για εκείνη. Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν αυτήν την εβδομάδα, ο Χάγκις ισχυρίζεται ότι μέλη της εκκλησίας προσπάθησαν να βρουν επιβαρυντικά στοιχεία για εκείνον, και ότι κατάφεραν να πείσουν γυναίκες να διατυπώσουν ψευδείς καταγγελίες εις βάρος του για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

«Η συγκεκριμένη μήνυση εντάσσεται στο πλαίσιο της βεντέτας της εκκλησίας ενάντια στον Χάγκις για την διακοπή των σχέσεών του μαζί της πριν χρόνια», σημειώνεται στα νομικά έγγραφα που κατέθεσε η νομική ομάδα του σκηνοθέτη. Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, η πλευρά του Χάγκις θα ισχυριστεί ότι η ενάγουσα προσπάθησε και απέτυχε να εκβιάσει τον σκηνοθέτη ζητώντας του 9 εκατομμύρια δολάρια για να μην προχωρήσει στη μήνυση. Επίσης, θα επισημάνει ότι η «καμπάνια» που είχε ξεκινήσει η εκκλησία της Σαϊεντολογίας εις βάρος του σταμάτησε όταν κατατέθηκαν τα έγγραφα της μήνυσης.

Στο μεταξύ, η ίδια η ενάγουσα χαρακτηρίζει «θεωρία συνωμοσίας» την υπερασπιστική γραμμή που προτίθεται να ακολουθήσει ο σκηνοθέτης, και επισημαίνει ότι πρόκειται για μια απόπειρα απόσπασης της προσοχής από το βασικό ερώτημα της υπόθεσης, δηλ. εάν τη βίασε ο Χάγκις.

Κλείσιμο
Ένα ακόμα σημείο σύγκρουσης ανάμεσα στις νομικές ομάδες των δύο πλευρών είναι το αίτημα της Μπρεεστ να επιτραπεί να καταθέσουν στη δίκη ακόμα 4 γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον Χάγκις για σεξουαλική επίθεση. Σύμφωνα με την ίδια, είναι σημαντικό να παρουσιαστεί το βίαιο ιστορικό του 69χρονου απέναντι στις γυναίκες, καθώς σε αυτήν την υπόθεση είναι ουσιαστικά «ο λόγος της ενάντια στον δικό του» και οι ένορκοι θα κληθούν να αποφασίσουν ποιος είναι πιθανότερο να λέει ψέματα.



Ειδήσεις σήμερα:

Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πού θα βρέξει το Σαββατοκύριακο


Την Δευτέρα δίπλα στην Ελισάβετ θα ταφεί και ο Φίλιππος - Το πρωτόκολλο που θέλει το ζευγάρι για πάντα μαζί

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Κόλιν Φάρελ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης