Βασιλιάς Κάρολος Γ': «Η στιγμή που φοβόμουν έφτασε», είπε στη Λιζ Τρας - Ο διάλογος στην πρώτη τους συνάντηση

Βασιλιάς Κάρολος Γ': «Η στιγμή που φοβόμουν έφτασε», είπε στη Λιζ Τρας - Ο διάλογος στην πρώτη τους συνάντηση

Η «παρθενική» συνάντηση της νέας πρωθυπουργού με τον νέο μονάρχη της Βρετανίας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την επιστροφή του βασιλιά Καρόλου από τη Σκωτία

vasilias-karolos-liz-tras
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας περιέγραψε τον θάνατο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β’, ως τη στιγμή που φοβόταν, σε έναν σύντομο διάλογο που είχε νωρίτερα σήμερα με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας, ο οποίος απαθανατίστηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Η πρώτη συνάντηση της πρωθυπουργού με τον νέο μονάρχη της Βρετανίας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την επιστροφή του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο, από τη Σκωτία, με πλήθος κόσμου να τον υποδέχεται έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Δείτε βίντεο:

King Charles tells Liz Truss his mother's passing 'was the moment I've been dreading'


«Η στιγμή που φοβόμουν, όπως ξέρω και για πολλούς άλλους ανθρώπους», ακούστηκε να λέει ο Κάρολος Γ’ υποδεχόμενος την πρωθυπουργό Τρας στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αναφερόμενος στον θάνατο της βασίλισσας.



Κλείσιμο
Νωρίτερα, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Καμίλα, δέχθηκε δια χειραψίας τα συλλυπητήρια πολιτών επί περίπου 10 λεπτά. Μάλιστα, κοντοστάθηκε για λίγο προκειμένου να ατενίσει τις αναρίθμητες ανθοδέσμες που έχουν αφήσει επισκέπτες στην είσοδο του παλατιού.

«Δεν πρέπει να σας απασχολούμε πολύ», είπε επίσης ο βασιλιάς Κάρολος στην Λιζ Τρας, η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία την περασμένη Τρίτη. «Ήταν τόσο συγκινητικό το απόγευμα, όταν φθάσαμε. Τόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν έρθει για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να αφήσουν λίγα λουλούδια», συνέχισε.

Η συνάντηση της πρωθυπουργού με τον βασιλιά της Βρετανίας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τη βιντεοσκόπηση του πρώτου διαγγέλματος του νέου μονάρχη προς το έθνος, κατά το οποίο ο Κάρολος Γ’ δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα της μητέρας του και θα αφοσιωθεί στα καθήκοντά του.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλιάς Κάρολος Γ': H αναφορά σε Χάρι και Μέγκαν που «ρίχνει γέφυρες» στο ζευγάρι - Δείτε βίντεο


Ενεργειακή κρίση: Ευρωπαϊκή «Βαβέλ» για τα μέτρα - Οι θέσεις της Αθήνας

Παιδική πορνογραφία: Συνελήφθη συνταξιούχος δάσκαλος από τη Σπάρτη - Πώς προσέγγιζε τα θύματά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης