Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία κλείνουν τα σύνορα στους Ρώσους από τις 19 Σεπτεμβρίου

Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία κλείνουν τα σύνορα στους Ρώσους από τις 19 Σεπτεμβρίου

Η απαγόρευση αφορά πρόσωπα που ταξιδεύουν με τουριστική βίζα και δεν αφορά εκείνους που επισκέπτονται χώρες της ΕΕ για οικογενειακούς λόγους ή έχουν άδεια παραμονής

shutterstock_211791196
Η Πολωνία συντάχθηκε σήμερα με τις χώρες της Βαλτικής στην κοινή τους στάση να περιορίσουν την είσοδο Ρώσων υπηκόων στην επικράτειά τους, ανακοίνωσε με δήλωση της η πολωνική κυβέρνηση.

Οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) συμφώνησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να περιορίσουν την είσοδο στην επικράτειά τους Ρώσων υπηκόων.

Η κοινή ανακοίνωση Λετονίας, Λιθουανίας, Εσθονίας και Πολωνίας δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Λετονίας.

Η απαγόρευση αφορά πρόσωπα που ταξιδεύουν με τουριστική βίζα και δεν αφορά εκείνους που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικογενειακούς και ανθρωπιστικούς λόγους. Επίσης δεν θα αφορά όσους έχουν άδεια παραμονής, τους διπλωμάτες και τους οδηγούς διεθνών μεταφορών. Η απαγόρευση επίσης δεν αφορά τους Ρώσους πολίτες που μεταβαίνουν στον ρωσικό θύλακο του Καλίνιγκραντ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι χώρες θεωρούν τα τουριστικά ταξίδια στην Ευρώπη, όχι δικαίωμα, αλλά προνόμιο. «Μην έρχεσθε στην Εσθονία με βίζες Σένγκεν, δεν θα σας υποδεχθούν εδώ!», δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ταλίν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ούρμας Ρεϊνσάλου.

«Η Εσθονία έχει την πολιτική βούληση, την οποία υλοποιούμε στο πεδίο του δικαίου. Την νύχτα της 18ης προς την 19η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στην Εσθονία μέσω των εξωτερικών συνόρων Σένγκεν για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανεξάρτητα από το ποια χώρα εξέδωσε βίζα Σένγκεν», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ERR, επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Εσθονίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ - Ανησυχία για την υγεία της

Σκρέκας: Γιατί η Ελλάδα απορρίπτει την πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στην προμήθεια ρωσικού αερίου


ΕΚΤ: Ιστορική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης