Αφγανιστάν: Δύο Ρώσοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη κοντά στην ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Δύο Ρώσοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη κοντά στην ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από την πρεσβεία καθώς Αφγανοί ανέμεναν στη σειρά για να πάρουν βίζα

attack
Δύο Ρώσοι νεκροί και 11 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στην είσοδο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αφγανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην είσοδο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Καμπούλ και πρόσθεσε ότι ο δράστης έπεσε νεκρός από τους ένοπλους φρουρούς ασφαλείας καθώς πλησίαζε στην πύλη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας, προτού φθάσει στον στόχο του, αναγνωρίστηκε και πυροβολήθηκε από (Ταλιμπάν) φρουρούς της ρωσικής πρεσβείας...», δήλωσε στο Reuters ο Μαουλάουι Σαμπίρ, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας όπου σημειώθηκε η επίθεση.



Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται έναν κάτοικο της Καμπούλ, οι δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί προς την πρεσβεία. Πλάνα που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ασθενοφόρα να σπεύδουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον στόχο της έκρηξης. Κάποιες πηγές επικαλούνται έναν αυτόπτη μάρτυρα που είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από την πρεσβεία καθώς Αφγανοί ανέμεναν στη σειρά για να πάρουν βίζα.

Κλείσιμο
Η Νταρουλαμάν, μια συνοικία της δυτικής Καμπούλ, έχει δεχτεί πολλές φορές επιθέσεις στο παρελθόν.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Η Ρωσία είναι μια από τις λιγοστές χώρες που έχουν διατηρήσει πρεσβεία στην Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν πριν από πάνω από ένα χρόνο.

Παρότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει επισήμως την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, βρίσκεται σε συνομιλίες με αξιωματούχους σχετικά με μια συμφωνία για την προμήθεια βενζίνης και άλλων αγαθών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Κληρονομιά Τράγκα: Μόνο τα χωράφια του παππού της μένουν ελεύθερα στη Μαρία Καρρά

«Φως» στην αυτοκτονία της παρουσιάστριας: Η απιστία του συντρόφου της πριν τον γάμο

Δικαίωση των Nirvana στην υπόθεση περί... «παιδικής πορνογραφίας» με το γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του Nevermind
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης