Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στη Βρετανία ενέκρινε σήμερα την ενισχυτική δόση του δισθενούς εμβολίου κατά της COVID-19 της Pfizer/BioNTech, για τα παιδιά άνω των 12 ετών και για τις μεγαλύτερες ηλικίες.
Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία (The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) η απόφαση στηρίχθηκε σε στοιχεία μιας κλινικής έρευνας, που έδειξε ότι η ενισχυτική δόση με το ζεύγος εμβολίου Pfizer/BioNTech προκαλεί μία δυνατή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά της παραλλαγής Όμικρον, αλλά και του αρχικού στελέχους.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.