Λουκασένκο: «Μικρά παιδιά οι Σολτς και Μακρόν που τους ενδιαφέρουν μόνο οι δημόσιες σχέσεις»

Λουκασένκο: «Μικρά παιδιά οι Σολτς και Μακρόν που τους ενδιαφέρουν μόνο οι δημόσιες σχέσεις»

Απειλές του Λευκορώσου προέδρου κατά της Δύσης - «Να προσέχουν, είμαστε ενωμένοι με τη Ρωσία και έχουμε πυρηνικά» είπε

lukashenko
Σκληρή επίθεση κατά της Δύσης με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Όλαφ Σολτς και Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, επαναφέροντας στο τραπέζι την πυρηνική απειλή.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αποκάλεσε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «μικρά παιδιά που χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για δημόσιες σχέσεις».

Ο Λουκασένκο σημείωσε ότι δεν έχουν απομείνει ισχυροί πολιτικοί στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, είπε ότι στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης «δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί του ίδιου διαμετρήματος με αυτό των Σαρλ ντε Γκωλ, Ζακ Σιράκ, Χέλμουτ Κολ ή της Άνγκελα Μέρκελ».

«Ο Σολτς είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τίποτα και δεν θέλει να καταλάβει την πολιτική», δήλωσε ο Λουκασένκο στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του καγκελάριου για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Τέτοιες συζητήσεις μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών είναι απολύτως κλειστές. Μπορείτε να μιλήσετε για τη συνομιλία και να τη δημοσιοποιήσετε μόνο με τη συγκατάθεση του προσώπου στην άλλη άκρη του καλωδίου. Έπρεπε να συμφωνήσει με τον Πούτιν, να τον ρωτήσει αν συμφωνεί» συνέχισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Ο Λουκασένκο ανέφερε επίσης ότι πριν από λίγο καιρό, ο Μακρόν «προωθούσε τον εαυτό του στους δημοσιογράφους» μιλώντας με τον Πούτιν. «Αυτό είναι ένα παιδί, ένα μικρό παιδί. Είναι αδύνατον, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, επανέφερε στο προσκήνιο την πυρηνική απειλή, τονίζοντας: «Πρέπει να καταλάβουν, ότι κανένα αεροσκάφος και ελικόπτερο δεν θα τους σώσει, εάν κλιμακωθεί η ένταση. Εάν υπάρξει κάποια σοβαρή πρόκληση κατά της Λευκορωσίας, έχουμε «κλειδώσει» τους στόχους μας. Πρόκειται για τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Τους ξέρουμε» προσθέτοντας ότι η επιδείνωση των σχέσεων της Ευρώπης με τη Λευκορωσία θα σημαίνει «επιδείνωση και των σχέσεων με το ενωμένο κράτος Λευκορωσίας – Ρωσίας που διαθέτει πυρηνικά όπλα».


Ειδήσεις σήμερα

«Μπορούν να ανοίξουν χωρίς μάσκα τα σχολεία, self test πριν μπουν στις τάξεις», λέει η Παγώνη

Πυροβόλησε ευθεία προς τα παιδιά ο 70χρονος στο Αλεποχώρι - «Περίεργος τύπος» λένε οι γείτονες

Ακάρ για τα F-16: Η Ελλάδα πήγε πόρτα-πόρτα στις ΗΠΑ για να μην μας τα δώσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης