Οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τέσσερις φιλοϊρανούς μαχητές στην ανατολική Συρία

Οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τέσσερις φιλοϊρανούς μαχητές στην ανατολική Συρία

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι συγκρούσεις

shutterstock_1775870324
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τέσσερα μέλη ένοπλων οργανώσεων που συνδέονται με το Ιράν στην ανατολική Συρία, σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτόξευσαν αυτές οι ομάδες, τραυματίζοντας πολλούς Αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή αυτήν.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, απαντώντας στις χθεσινές επιθέσεις με ρουκέτες στις τοποθεσίες Κονόκο και Γκριν Βίλατζ, οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν παραστρατιωτικούς που συνδέονται με το Ιράν, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση του Αμερικανικού Στρατού για τη Μέση Ανατολή (Centcom) σε μια ανακοίνωσή της.

Οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ελικόπτερα AH-64 Apache, αεροσκάφη AC-130 και βαρύ πυροβολικό M777. «Τέσσερις μαχητές του εχθρού σκοτώθηκαν και επτά εκτοξευτήρες ρουκετών καταστράφηκαν», πρόσθεσε η Centcom.

Οι αμερικανικές δυνάμεις και οι φιλοϊρανικές οργανώσεις ανταλλάσσουν πυρά στην περιοχή αυτή για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Την Τρίτη, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι βομβάρδισαν βάσεις των φιλοϊρανών μαχητών στην ανατολική Συρία. Ο στόχος ήταν εννέα καταφύγια που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες πυρομαχικών. Οι Αμερικανοί ήθελαν αρχικά να βομβαρδίσουν 11 από τα 13 καταφύγια του συγκροτήματος αυτού αλλά σταμάτησαν την επιχείρηση όταν εντόπισαν ομάδες ανθρώπων σε κοντινή απόσταση.

Το Ιράν αρνείται κάθε σχέση με τις ένοπλες ομάδες που στοχοθετήθηκαν στη Συρία.

Το βράδυ της Τετάρτης ο αμερικανικός στρατός ανέφερε ότι εξαπέλυσε μια νέα επίθεση αντιποίνων κατά τη διάρκεια της οποίας καταστράφηκαν τρία οχήματα και εξοπλισμός που χρησίμευε για την εκτόξευση ρουκετών. Αρχικά η Centcom ανέφερε ότι με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις σκοτώθηκαν «δύο ή τρία άτομα», μαχητές που υποστηρίζονταν από το Ιράν και είχαν εξαπολύσει μία επίθεση εναντίον των Αμερικανών. Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ είχαν ως στόχο τους «υποδομές που χρησιμοποιούνται από ομάδες οι οποίες συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης».

Κλείσιμο
Σήμερα, οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν μια ομάδα μαχητών, εξοπλισμένων με εκτοξευτήρα ρουκετών, που πλησίαζαν στις θέσεις τους και τους έπληξαν πριν να προλάβουν οι φιλοϊρανοί να εξαπολύσουν επίθεση, ανέφερε ένας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Απαντούμε με τον κατάλληλο και ανάλογο τρόπο σε κάθε επίθεση εναντίον των στρατιωτών μας», είπε ο νέος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, στρατηγός Έρικ Κουρίλα. «Καμία ομάδα δεν θα μας επιτεθεί και θα μείνει ατιμώρητη. Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστούμε τους δικούς μας», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα

Πολεμικό Ναυτικό: «Στην αρχή μας είπαν πως είχε εξάνθημα στο πόδι και λίγο πυρετό» λέει ο αδερφός της 19χρονης

Λάρισα: Μεγάλη περιπέτεια για ένα ζευγάρι - Τους πήγαν... λάθος μωρό στο μαιευτήριο

Ανδρουλάκης: Αύριο ο πρωθυπουργός οφείλει να πει στον ελληνικό λαό γιατί ήμουν εθνικός κίνδυνος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης